Hyppää sisältöön
Mullat

Viherkasvimulta

Viherkasvimulta on erikoismulta, joka on tarkoitettu kaikille viherkasveille, erityisesti isoille viherkasveille, altakasteluruukkuihin sekä monivuotisille terassikasveille. Kestävän rakenteensa ansiosta Viherkasvimulta pysyy ilmavana ja vesi ja ravinteet leviävät tasaisesti koko multakerrokseen.

Kestävä rakenne auttaa juurtumista

Erityisesti isoille viherkasveille

Sopii hyvin altakasteluruukkuihin

Säkki

10 L / 30 L

Viherkasvimulta on aiemmalta nimeltään Kestomulta. Uusi nimi kertoo paremmin mullan käyttötarkoituksesta.

Viherkasvimullan raaka-aineet on valittu siten, että multa pysyy ilmavana mahdollisimman pitkään ja vesi ja ravinteet leviävät tasaisesti isommassakin multatilassa. Ihanteellisella hiekkamäärällä on vähennetty ylikastelun riskiä ja saatu aikaan erittäin kestävä rakenne.

Viherkasvimultaan lisätyn kostutusaineen ansiosta mullanvaihto on nyt entistäkin siistimpää ja kastelu helpompaa. Kasteluvesi imeytyy nopeasti multaan, näin on helpompaa kastella reilummin kerrallaan.  Mullan on hyvä antaa kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä, sillä liian märässä mullassa kasvien juuristo ei saa tarvitsemaansa happea.

Viherkasvimulta on vihersisustamisen ammattilaisten suosima multa altakasteluruukkuihin. Se käy hyvin myös monivuotisiin ruukkuistutuksiin esim. parvekkeille ja terasseille.

Uudet kasvit kannattaa heti hankinnan jälkeen istuttaa isompaan ruukkuun, jotta ne jatkavat kasvuaan. Noudata istuttamisessa mullanvaihdon ohjetta.

Pienet ja keskikokoiset kasvit kaipaavat mullanvaihtoa vuoden välein. Suuret kasvit saattavat viihtyä samassa mullassa useamman vuoden. Tarkista ennen mullanvaihtoa kasvin juurtumisaste. Raaputa vanhaa multaa varovasti juurten ympäriltä ja juuripaakun päältä – varo kuitenkin hajottamasta juuripaakkua. Jos paakun pinta on juurten peitossa, kasvi tarvitsee tilavamman ruukun. Uuden ruukun halkaisija on hyvä olla kasvin koosta riippuen 2–10 cm entistä suurempi. Salaojita muut kuin altakasteluruukut Kekkilä Ruukkusoralla juuriston hapensaannin varmistamiseksi. Kasvukaudella ravitse kodin kukkivia kasveja ja viherkasveja Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kukkaravinteella.

  • Ruukku ø n. 12 cm

    10 L säkki / 15 ruukkua

  • Ruukku ø noin 17 cm

    10 L säkki / 6 ruukkua

  • Ruukku ø n. 25 cm

    10 L säkki / 2 ruukkua

Avainlippu

Etsi