Hyppää sisältöön
Mullat

Viherkasvisora

Uusi tuote
Kekkilä Viherkasvisora 5 L Viherkasvisora pistokkaiden istuttamisessa

Kekkilä Viherkasvisora on kaikille kasveille sopiva luonnollinen kasvualustamateriaali. Se sopii mullattomaan viljelyyn sellaisenaan sekä raaka-aineeksi itse tehtäviin kasvualustasekoituksiin.

Sopii pistokkaille ja mullattomaan viljelyyn

Multaan sekoitettuna lisää ilmavuutta

Hohkakiveä, varastoi ja vapauttaa vettä

Tuote on saatavilla myös hyvin varustetuista puutarhamyymälöistä

Säkki

5 L

Uusi tuote
Kekkilä Viherkasvisora 5 L Viherkasvisora pistokkaiden istuttamisessa

Kekkilä Viherkasvisora on valmistettu puhtaasta islantilaisesta hohkakivestä, joka huokoisen rakenteensa ansiosta imee ja varastoi suuria määriä vettä ja luovuttaa sitä kasvien käyttöön niiden tarpeiden mukaan.

Kekkilä Viherkasvisora sopii mullattomaan viljelyyn sellaisenaan sekä raaka-aineeksi itse tehtäviin kasvualustasekoituksiin. Multaan sekoitettuna Viherkasvisora lisää kasvualustan ilmavuutta ja vedenpidätystilaa, parantaen näin kasvin kasvua ja helpottaen hoitoa.

Käyttökohteet

Mullaton viljely, kasvualustan keventäminen, mullan pinnan viimeistely

Tuotteen vastuullisuustekijät

  • Luonnollista ja käsittelemätöntä islantilaista laavakiveä.
  • 100 % turpeeton kasvualusta.
  • Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
  • Pakkaus sisältää kierrätysmuovia.
  • Pakkaus 100% kierrätettävä.

Mullaton viljely:

Lähes kaikkia huonekasveja voi kasvattaa mullattomassa kasvualustassa. Voit juurruttaa viherkasvin pistokkaita vedessä, tai pestä mullan pois kasvin juurista. Pidä kasvi muutama tunti vesiämpärissä, jotta sen nestejännitys on istutettaessa mahdollisimman hyvä. Tarvitset reiällisen sisäruukun, ja sitä muutaman sentin isomman vedenpitävän reiättömän suojaruukun. Myös vesisäiliölliset ja vesiviljelyyn tarkoitetut ruukut ovat sopivia. Vesitasomittari helpottaa kastelutarpeen tunnistamista. Viherkasvisora on kestävää, eikä sitä tarvitse vaihtaa. Jos soran pinnalle kertyy suoloja esimerkiksi lannoitteista, se huuhdellaan.

Istuttaminen:

Huuhtele sora ennen käyttöä. Täytä reiällisen ruukun pohja muutaman sentin kerroksella Viherkasvisoraa. Aseta kasvi sorakerroksen päälle ja täytä varovasti juurten ympäriltä ja päältä. Istuta kasvi samaan syvyyteen kuin aiemmin. Kastele kasvi huuhtelemalla esimerkiksi hanan alla, ja aseta se suojaruukun sisälle. Jos käytät vesimittaria, vettä annetaan vesimittarin optimimerkkiin saakka. Pidä kasvi istutuksen jälkeen muutama viikko suojassa suoralta auringonvalolta ja sumuttele vedellä tarvittaessa. Näin annat aikaa juurten kasvulle ja kasvin totuttautumiselle uuteen kasvualustaan. Suuret kasvit on tuettava tukikepeillä, kunnes juuristo on kasvanut ja pitää kasvin tukevasti pystyssä.

Lannoittaminen:

Lannoita kasveja Kekkilä Viherkasviravinteella säännöllisesti pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lannoittaminen on tärkeää, sillä Viherkasvisorassa ei ole ravinteita.

  • Ruukku ø n. 15 cm

    5 L säkki / 6 ruukkua

Luomu

Etsi

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi