Hyppää sisältöön

Chelsea Flower Show & Taina Suonio

Tämän vuoden toukokuussa järjestettiin perinteinen ja kansainvälisesti erittäin arvostettu puutarhatapahtuma Chelsea Flower Show. Tapahtumaa pidetään maisemasuunnittelijoiden ja viheralan ammattilaisten keskuudessa selkeästi yhtenä vuoden kirkkaimmista kohokohdista. Vuoden 2019 Chelsea Flower show’n voittajaksi julistettu suomalainen Taina Suonio osallistui tänä keväänä tapahtumaan, tällä kertaa yhdessä englantilaisen maisemasuunnittelija Anne Hamiltonin kanssa. Tainan ja Annen puutarhan konsepti keskittyi lisäämään tietoisuutta aivokavernoomana tunnetusta sairaudesta. Puutarha sisälsi kasveja, pensaita ja puita jotka oli valittu erityisesti konseptin mukaan. Kekkilä-BVB toimitti puutarhaan maanparannusmultaa, viherkompostia ja hulevesien hallintaan tarkoitettua kasvualustaa.

Paikalliset raaka-aineet

Puutarhaa tehdessä haluttiin hyödyntää paikalla olevia raaka-aineita, joten Kekkilä-BVB toimitti paikalle maanparannusmultaa, jolla paikanpäällä olevaa hyvin heikkolaatuista ja kompaktia maaperää pystyttiin ehostamaan kasveille ja puille mieluisammiksi. Ennen tapahtumaa kysyimme Tainalta paikallisten materiaalien käytöstä Chelsea Flower show’ssa.

Kierrätysraaka-aineet

Paikallisten raaka-aineiden hyödyntämisen lisäksi puutarhassa haluttiin käyttää kierrätettyjä raaka-aineita. Tästä syystä Kekkilä toimitti puutarhaan viherkompostia, jolla heikkolaatuista maaperää pystyttiin parantamaan. Viherkomposti muun muassa parantaa maaperän rakennetta, tuo kasveille ja puille arvokkaita ravinteita ja lisää maaperän vedenpidätyskykyä. Kysyimme Tainalta mitä arvoa viherkomposti ja kierrätysmateriaalien käyttö yleisesti toivat hänen inspiroivalle puutarhalleen Chelsea Flower Show’n.

Kaupunkien viheralueet

Kekkilä-BVB toimitti puutarhaan myös hulevesikasvualustoissa käytettävää sora-aineista. Hulevesien hallinta onkin yksi maisemasuunnittelun tärkeimpiä aspekteja.
Taina Suonio on Suomessa erityisesti tunnettu viherkattojen osaajana. Halusimme keskustella hänen kanssaan vielä kaupunkien viheralueiden suunnittelusta, monimuotoisuudesta ja niiden tärkeydestä niin eläimille, kuin ihmisille ja koko maapallolle.

  

Etsi