Hyppää sisältöön

Viljelymullalla onnistumisen elämyksiä

Kekkilän Viljelymulta takaa sadon onnistumisen niin kaupunkien puutarhapalstoilla kuin omalla kasvimaalla.

Kiinnostus lähellä tuotettuun ruokaan on lisännyt vihannesten ja juuresten viljelyä vuokrapalstoilla ja omakotitalojen pihoissa. Kaupunkiviljelyyn etsitään myös uusia muotoja. Yhteisöllisiä puutarhoja perustetaan muun muassa taloyhtiöiden pihoihin ja korttelipuistoihin. Jotkut kaupungit, kuten Pori ja Tampere, ovat rakentaneet myös julkisia ”syötäviä puistoja”. Silti kaikille viherpeukaloille ei tahdo löytyä omaa vuokraviljelypalstaa – ainakaan kovin nopeasti.

Omatoimisen viljelyn onnistumiseksi Kekkilä on kehittänyt kasvimaille kalkitun, seulotun ja luonnonmukaisesti lannoitetun Viljelymulta-erikoiskasvualustan. Multa soveltuu viljelykasveille avomaalle, viljelylaatikoihin ja kasvihuoneisiin sekä ryhmäkasvi-istutuksille.

– Kekkilän Viljelymullalla on helppo perustaa kaupunkilaisten kasvimaa. Aloittelevakin puutarhaviljelijä pääsee hyviin ja laadukkaisiin satoihin, sillä Viljelymullassa on valmiiksi sopiva määrä ravinteita eikä lisälannoitusta välttämättä tarvita lainkaan ensimmäisellä kasvukaudella. Viljelymulta sisältää luomuviljelyyn hyväksyttyä orgaanista lannoitetta, joka vilkastuttaa maan pieneliötoimintaa ja vapautuu vähitellen kasvien käyttöön, puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio Kekkilästä kertoo.

– Tuotteeseen on lisätty myös juurtumista ja juurten kasvua edistävää luonnollista Humistar-humushappovalmistetta, joka tuottaa kasveille vahvan juuriston. Kuohkea Viljelymulta varastoi hyvin myös kosteutta.

Kaartokallio suositteleekin Viljelymultaa helppona ja varmana valintana kaikenlaiseen kaupunkiviljelyyn.

Julkaistu Vehreässä 2/2020.

Etsi