Hyppää sisältöön

Grillipitsaa yrttipestolla, burratalla ja tomaatilla

Kesän ehdoton grilliherkku syntyy oman maan tomaateista.

Grillipitsaa yrttipestolla, burratalla ja tomaatilla, 4 annosta

Ainekset

Burrata

  • 1 l vettä
  • ½ dl suolaa
  • 1 pkt (á 250 g) puhvelinmaito mozzarellaa
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa

Pitsapohja

  • 1 ½ dl haaleaksi lämmitettyä vettä
  • ½ (á 25 g) tuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 3 ½ dl (durum)vehnäjauhoja
  • 2 rkl hyvää oliiviöljyä

Yrttipesto

  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1 dl silputtua basilikaa
  • ½ tl murskattua valkosipulia
  • 1-2 rkl sitruunan puristettua mehua
  • ½ dl hyvää oliiviöljyä
  • 2 ½ rkl pinjansiemeniä

Lisäksi

  • 10-15 kpl kypsiä kirsikkatomaatteja
  • 250 g burrataa (kts. erillinen ohje) tai saman verran buffalomozzarellaa
  • reilu kourallinen rucolaa
  • rouhittua mustapippuria maun mukaan

Valmistus

Burrata

Valmistusaika: 10 minuuttia + vetäytymisaika yön yli

  1. Aloita burratan valmistus jo edellisenä iltana. Kuumenna vesi ja suola kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi.
  2. Nosta kattila sivuun.
  3. Upota valutetut mozzarellat kuumaan veteen kattilaan 2-4 minuutiksi.
  4. Nosta mozzarellat reikäkauhalla siivilään ja revi ne sitten säikeiksi kulhoon.
  5. Lisää kulhoon kerma ja suola. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.

Yrttipesto

  1. Soseuta kaikki ainekset monitoimikoneen kulhossa.
  2. Kun taikina on kohonnut vaivaa sekaan vielä öljy.

Pitsapohja

Valmistusaika: 15 minuuttia + taikinan nostatusaika 30-60 minuuttia

  1. Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoittele, kunnes palat ovat liuenneet.
  2. Lisää suola, sokeri ja jauhot.
  3. Vaivaa tasaiseksi, kunnes taikina alkaa irrota kulhon seinistä. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  4. Jätä taikinan kohoamaan liinalla peitettynä huoneenlämpöön vähintään ½ tunniksi.
  5. Kauli tai painele ohueksi pizzapohjaksi ja sipaise molemmille puolille oliiviöljyä.
  6. Kuumenna grilli tulikuumaksi ja nosta pizzapohja grilliin parilan päälle.
  7. Nosta kirsikkatomaatit grilliin pizzapohjan viereen.
  8. Sulje kansi ja paista parin minuutin ajan tai kunnes alapuoli on kypsää.
  9. Käännä pitsapohja, anna paistua hetken ja levitä pinnalle yrttipestoa kirsikkatomaatteja.
  10. Nosta pizza grillistä ison lastan avulla ja viimeistele kuumana grillatuilla kirsikkatomaateilla ja burratalla tai viipaloidulla mozzarellalla, basilikasilpulla ja rucolalla.
  11. Rouhi pintaan vielä mustapippuria oman maun mukaan.

Nauti

Grillipitsa on parasta tuoreeltaan nautittuna – ja herkullista vielä seuraavanakin päivänä.

 

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla