Hyppää sisältöön

Kuinka saan nurmikon kasvamaan paremmin?

Nurmikon hoitomulta elvyttää huonokuntoisen nurmikon. Lue vinkkimme, kuinka saat nurmikon elpymään ja kasvamaan paremmin.

Maan pinnan tiivistyminen ja elinvoimaansa menettänyt kasvualusta voivat heikentää nurmikon kasvua. Nurmikon hoitomulta elvyttää huonokuntoisen nurmikon.

Uutta eloa nurmikolle

Ilmavassa ja elävässä maassa vesi ja ravinteet ovat paremmin juuriston käytettävissä. Nurmikon pinnalle levitettävä hoitomulta parantaa nurmikon pintarakennetta niin, että nurmikko juurtuu ja versoo paremmin.

Kekkilä Nurmikon hoitomullan avulla nurmikko elpyy nopeasti, sen pinnasta tulee tasainen ja kulutusta kestävä, ja nurmikosta tummanvihreä ja tiheä. Paras tulos saadaan levittämällä Nurmikon hoitomulta aikaisin keväällä, kun nurmikko alkaa vihertää. Voit myös levittää sen juuri leikatulle nurmikolle tai sammalen poistamisen jälkeen.

 

Helpot vinkit vihreälle nurmikolle osa 4 Miten saan nurmikon kasvamaan paremmin Kekkilä

Tarvitset Kekkilän Nurmikon hoitomultaa 1 sk / 2 m2

Tee näin

  1. Halutessaan tiivistynyttä nurmikkoa voi ilmastaa eli rei’ittää talikolla tai ilmastuskoneella ennen hoitomullan levittämistä.
  2. Haravoi Nurmikon hoitomultaa nurmikon pintaan tasaisena, parin sentin kerroksena.
  3. Levitä multa nurmikon pintaan tasaisena, parin sentin kerroksena.
  4. Lannoita nurmikkoa kesällä Kekkilä Nurmikkolannoite PLUS+ -lannoitteella.

 

Helpot vinkit vihreälle nurmikolle osa 3 Miten sammalen saa ois nurmikolta Kekkilä

Halutessaan tiivistynyttä nurmikkoa voi ilmastaa eli rei’ittää talikolla tai ilmastuskoneella ennen hoitomullan levittämistä.

Kekkilä Nurmikon hoitomulta

Kekkilä Nurmikon hoitomulta on nurmialueiden hoitoon suunniteltu erikoismulta, joka sisältää runsaasti sekä nopea- että hidasvaikutteisia lannoitteita että maata hoitavaa kompostia. Nurmikon hoitomultaan lisätyt Kekkilä Juurivoima™ -humusyhdiste parantaa juurtumista ja rauta tekee nurmikosta vihreämmän.

Katso helpot ohjeet – Kuinka saat nurmikon kasvamaan paremmin?

Etsi