Hyppää sisältöön

Kasvata tomaatteja parvekkeella

Maukkaita tomaatteja on helppo kasvattaa myös parvekkeella. Tomaatit viihtyvät valossa ja lämmössä, joten lasitettu parveke tarjoaa niille suojaa aivan kuin kasvihuone. Tutustu ohjeisiin!

1. Helli kasveja tasaisella kastelulla ja lannoittamisella, niin tomaateista kehittyy maukkaita ja saat enemmän satoa.

Kekkilä tomaattimulta tomaattien kasvatus parvekkeella

2. Lämpötila voi nousta lasitetulla parvekkeella päiväsaikaan korkeaksi, joten tuulettaminen on tärkeää.

Kekkilä tomaattimulta luonnonmukainen

3. Tue taimet langoilla, jota kiepautat varren ympärille. Tomaatteja saadakseen kukkaterttuja on hyvä täristää, jotta ne pölyttyvät.

Tomaativideo liftup 1200x800x

4. Poista varasversoja runkotomaateista. Pensastomaattien sivuversoista jätetään vain osa, näin kasvustosta ei tule liian tiheä.

5. Lehtiä voi huoletta leikata tomaattiterttujen päältä, jotta ne saavat enemmän aurinkoa. Runkotomaateista poistetaan myös alimpia lehtiä.

6. Nauti omasta sadosta ja poimi ihanan makeita tomaatteja suoraan syötäväksi! Tomaatit säilytetään pöydällä, sillä kylmässä ne menettävät makuaan.

Kekkilä trendiraportti parveke tomaattien kasvatus poika

Tomaatin lannoittaminen

Helli kasveja tasaisella kastelulla ja lannoittamisella, niin tomaateista kehittyy maukkaita. Kekkilä Tomaattilannoite on täysin kasvipohjainen lannoite, joka annetaan kasteluveden mukana. Sen tomaatille tärkeät ravinteet varmistavat nopeammin kypsyvän sadon. Muista kuitenkin välttää liikalannoitusta, sillä se tekee vain hallaa.

Katso helpot ohjeet tomaatin kasvattamiseen

 

Etsi