Hyppää sisältöön

Kasvata tomaatteja parvekkeella

Maukkaita tomaatteja on helppo kasvattaa myös parvekkeella. Tomaatit viihtyvät valossa ja lämmössä, joten lasitettu parveke tarjoaa niille suojaa aivan kuin kasvihuone. Tutustu ohjeisiin!

1. Helli kasveja tasaisella kastelulla ja lannoittamisella, niin tomaateista kehittyy maukkaita ja saat enemmän satoa.

Kekkilä tomaattimulta tomaattien kasvatus parvekkeella

2. Lämpötila voi nousta lasitetulla parvekkeella päiväsaikaan korkeaksi, joten tuulettaminen on tärkeää.

Kasvata tomaatteja parvekkeella

3. Tue taimet langoilla, jota kiepautat varren ympärille. Tomaatteja saadakseen kukkaterttuja on hyvä täristää, jotta ne pölyttyvät.

Tomaattien tukeminen langoilla

4. Poista varasversoja runkotomaateista. Pensastomaattien sivuversoista jätetään vain osa, näin kasvustosta ei tule liian tiheä.

5. Lehtiä voi huoletta leikata tomaattiterttujen päältä, jotta ne saavat enemmän aurinkoa. Runkotomaateista poistetaan myös alimpia lehtiä.

Tomaatin varkaiden leikkaus

6. Nauti omasta sadosta ja poimi ihanan makeita tomaatteja suoraan syötäväksi! Tomaatit säilytetään pöydällä, sillä kylmässä ne menettävät makuaan.

Tomaatin lannoittaminen

Helli kasveja tasaisella kastelulla ja lannoittamisella, niin tomaateista kehittyy maukkaita. Kekkilä Tomaatti- ja chililannoite on veteen sekoitettava erikoislannoite tomaateille, chileille ja muille satovihanneksille. Sen tomaatille tärkeät ravinteet varmistavat nopeammin kypsyvän sadon. Muista kuitenkin välttää liikalannoitusta, sillä se tekee vain hallaa.

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.