Hyppää sisältöön

Kasvatetaan iloa

Jokaisella on oikeus kokea riemua, joka syntyy kun omin käsin pääsee luomaan kauneutta, seuraamaan kasvun ihmettä ja syömään itse kasvatettua satoa.

Kasvatetaan iloa -hanke

Meillä on ollut ilo olla mukana useissa hankkeissa, joissa esimerkiksi muistisairaat vanhukset ovat kokeneet tärkeitä ja merkityksellisiä hetkiä omassa yhteisöllisessä puutarhassaan. Olemme rakentaneet ilman vanhempiaan Suomeen saapuneiden maahanmuuttajalasten kanssa puutarhan, jossa on aikaa parantua, luoda uusia alkuja, syödä ja tehdä asioita yhdessä. Our House –projektissa saimme puolestaan purkukuntoisen talon kukkimaan, loimme kukoistavan yrttipuutarhan betonimaiseman keskelle. Näitä hetkiä emme unohda koskaan.

Kaikissa näissä hankkeissa olemme nähneet, miten uskomattoman tärkeä vaikutus puutarhalla on eri ihmisten elämään ja mitä erilaisemmissa tilanteissa. Uutta kasvua luodessaan ihminen ei vain kasvata – vaan kasvaa myös itse. Luontoyhteyden saavuttaminen oman tekemisen kautta luo elämään kallisarvoista rauhaa ja tyyneyttä. Se tuo iloa.

Kekkilä haluaa kannustaa ihmisiä kasvamaan yhdessä, sillä meille jokainen kasvukokemus on tärkeä. Mikäli olet haaveillut hyötypuutarhasta, jonka antimia voi nauttia isompikin joukko ihmisiä, päiväkodin pihan piristämistä lasten omilla istutuksilla tai vaikkapa kukkivista betoniporsaista, kerrothan siitä meille.

Osallistumme joka vuosi kymmeneen hankkeeseen tuotteilla ja asiantuntemuksellamme. Valitsemme yhteistyökohteet viisi kertaa vuodessa. Täytä kasvatetaan iloa -hakemus tästä.

Jaamme parhaat palat ja kasvattamisen iloa myös somekanavissa. Liity siis puutarhaheimoon Instagramissa hashtagilla #kasvatetaaniloa.

 

 

Etsi