Hyppää sisältöön

Kierrätysmuovi

Kekkilän puutarhanhoitotuotteista ja pakkauksista yhä suurempi osa valmistetaan kierrätysmuovista. Tutustu kierrätysmuoviin.

Kierrätystuotteita kierrätysmateriaaleista

Olemme Kekkilässä edelläkävijöitä kierrätysmuovista valmistetuissa puutarhanhoidon tuotteissa. Kaudella 2022 toimme markkinoille ensimmäiset 100% kierrätysmuovista valmistetut kompostorit.

Kekkilän tavoitteena on siirtyä kierrätysmuovin käyttöön koko kompostori- ja kuivakäymälävalikoiman osalta. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja lisätä kierrätysmateriaalien osuutta tuotteidemme valmistuksessa. Olemmekin ensimmäinen valmistaja Suomessa, joka tekee puutarhatuotteita 100 % kierrätysmateriaalista. Näiden tuotteiden avulla kierrättäminen on helppoa myös kotona.

Ympäristön kannalta kestävimmät raaka-aineet ja tuotantomenetelmät ohjaavat tuotesuunnitteluamme. Tavoitteena on tuoda ympäristöystävällisiä tuotteita kestävään arkeen, joilla on helppo onnistua kotona ja puutarhassa. Pyrimme minimoidaan jätteen määrää ja huomioimaan tuotteiden kierrätettävyyden myös niiden elinkaaren lopussa. Tuotteiden kierrätys siis alkaa jo suunnittelupöydällä.

Puutarha- ja mökkikompostori Kestävä+ 310 L

 

Mitä kierrätysmuovi on?

Kierrätettyä muovia syntyy sekä teollisuudesta että kuluttajien käyttäminä muovipakkauksina ja muovituotteina.

Teollisuudesta syntyvä kierrätysmuovi

Kaikkein helpointa on kierrättää muovijäte siellä missä se syntyy. Monet muovitehtaat pystyvät uusiokäyttämään jo lähes kaiken omassa tuotannossaan syntyvän muovijätteen. Tällaista kierrätysmuovia kutsutaan nimillä pre-consumer tai industrial, eli teollisuuden kierrätysmuoviksi.

Kuluttajien kierrättämä muovipakkausjäte

Kuluttajien kierrättämä muovipakkausjäte tarkoittaa kierrätysastiaan esimerkiksi palautettuja multapakkauksia ja muita muovipakkauksia. Kuluttajien käyttämän muovin kierrättäminen on haasteellisempaa, sillä käytetyt muovit ovat monenlaisia. Ne tulee lajitella, pestä ja rouhia uudelleen, mutta sekin on mahdollista. Kuluttajilta kerättyä kierrätysmuovia kutsutaan nimellä post-consumer eli kuluttajaperäinen muovi.

 

Kierrätysmuovista valmistettu tuotepakkaus on kestävä valinta

Muovi on arvokas raaka-aine, jota tarvitaan monissa erilaisissa käyttökohteissa. Pakkausmateriaalina muovi on kevyttä ja kestävää, se säilyttää tuotteet ja mahdollistaa niiden varastoimisen ja tehokkaan kuljettamisen.

Suurin osa Kekkilän pakkausmuovista valmistetaan Suomessa, vastuullisilla ja ympäristötietoisilla pakkausvalmistajilla. Tuotepakkauksissamme on käytetty kierrätysmuoveja vuodesta 2019 alkaen. Tavoitteemme on, että vuoteen 2030 mennessä 80 % koko Kekkilä-BVB:n pakkausten materiaaleista on kierrätettyjä.

Tavoitteemme on, että vuoteen 2030 mennessä 80 % Kekkilä-BVB:n pakkausten materiaaleista on kierrätettyjä

Kekkilä on ensimmäinen puutarha-alan yritys, joka tarjoaa jo nyt lannoitteita 100% kuluttajilta kerätystä kierrätysmuovista valmistetuissa pakkauksissa. Tavoitteemme on realistinen myös multasäkkien osalta, jotka ovat vaatineet enemmän kehitystyötä tuotantomenetelmien suhteen. Työ on kannattanut, sillä uuden Kestävä + sarjan pakkausmuoveista yli 90 % on kierrätettyä materiaalia.

Pakkauksen osalta, sen ympäristöystävällisyyden lisäksi, on tärkeää, että se on kestävä ja säilyttää tuotteen laadun kaikissa sääolosuhteissa.

Pakkausmuovi kiertoon!

Kaikki Kekkilän pakkaukset ovat 100 % kierrätyskelpoisia. Muovin materiaalisymboli on aina painettuna pakkauksiin. Multasäkin sisäpuoli on harmaa, jotta kierrätys onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Kierrättämisen tulee olla helppoa: Kekkilän pakkausten etiketit ja painatukset ovat aina mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja pakkausten kierrätysohjeet ja merkinnät selkeitä.

Tietoa muovin kierrättämisestä ja uudistetun jätelain tuomista tavoitteista

Suuri osa jätemuoveista on pakkauksia, joista Suomessa otetaan talteen 42 % (2019). Vuodesta 2020 alkaen seurataan pakkausmuovien todellista kierrätysastetta, eli kierrätetyn muoviraaka-aineen määrää tuotetun muovin määrään suhteutettuna.  Kansalliseen jätelakiin (714/2021) sisällytetyt EU:n jätedirektiivin muutokset kiristävät muovipakkausten kierrätystavoitteita (2025: 50 %, 2030: 55 %). Nämä kierrätystavoitteet ovat erittäin haastavat ja muovit tulisi saada nykyistä paljon tehokkaammin kierrätyksen ja etenkin keräyksen piiriin. Tavoitteiden saavuttamiseksi jokaisella arvoketjun lenkillä on merkitystä, kuluttajista tuottajiin.

Tavoitteiden saavuttamiseksi jokaisella arvoketjun lenkillä on merkitystä, kuluttajista tuottajiin.

Kekkilä on merkittävä pakkausmateriaalien tuottaja. Tällä hetkellä Kekkilän käyttämä kalvomuovi sisältää 30 % – 50 % kierrätettyä materiaalia. Vuoteen 2030 mennessä 80 % Kekkilän pakkausmateriaaleista on kierrätettyä. Kekkilän valikoimasta löytyy jo nyt tuotteita, joiden muovikalvosta yli 90 % on kierrätysmuovia. Ravinnepullot ja pakit valmistetaan 50 – 100 % kierrätetystä materiaalista.

Miksi emme käytä biomuoveja pakkauksissamme?

Olemme valinneet mahdollisimman hyvin käyttötarkoitukseen sopivan muovin, joka oman selvityksemme mukaan on kierrätyskelpoinen muovi. Nyt kaikki Kekkilän pakkaukset ovat palautettavissa muovinkeräysastiohin tai energiajätteeksi. Biomuovit eivät sovi kotikompostoriin eivätkä kaikki niistä sovi muovinkeräykseen. Lisäksi biomuovien raaka-aineet kuten sokeriruoko tulevat kaukaa, ja ne kilpailevat viljelysmaasta joka ei ole täysin ongelmatonta.

Me haluamme hyödyntää pakkauksissamme mahdollisimman suurta määrää kierrätysmateriaaleja. Kuluttajan tulee voida luottaa, että Kekkilän pakkaus on aina valmistettu kierrätysmuovista ja on aina kierrätyskelpoinen.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.