Hyppää sisältöön

Mehevä kurpitsakakku

Mehevään kurpitsakakkuun saa helposti upotettua halloween-kurpitsan kaiverretun sisustan.

Mehevä kurpitsakakku

Mehevä kurpitsakakku sopii erityisesti syksyisiin kekri-juhliin, hallowiin-tarjoiluihin tai pyhäinpäivän aterialle. Käytä kakkuun kaiverretun kurpitsan sisuksen, niin saat samalla näyttävän kurpitsalyhdyn ja suussa sulavan jälkiruoan.

Ainekset

Kakku

100 g voita (tai margariinia)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
n. 400g kurpitsasosetta
1/2 dl appelsiinin mehu (+ kuori raastettuna)
1/2 dl kerma tai kermaviili
1 dl rypsiöljy
1/2 dl siirappi
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl inkiväärijauhetta

Kinuskikuorrute

1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl siirappia
1/2 dl sokeria
Paahdettuja kurpitsansiemeniä

Kurpitsakakun valmistus

Valmistusaika 30-40 minuuttia  + 1 tunti paistoaikaa

  1. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön.
  2. Keitä kurpitsan sisus pehmeäksi ja soseuta ja anna jäähtyä. Vaihtoehtoisesti voit paahtaa kurpitsalohkoja uunissa noin 20-30 min.
  3. Lisää kurpitsasoseeseen rypsiöljy, appelsiinimehu, kerma tai kermaviili ja siirappi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja jätä odottamaan.
  4. Tee jauhoseos. Lisää jauhojen sekaan leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja mausteet.
  5. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, ja jatka vaahdottamista.
  6. Lisää kulhoon kurpitsaseos, ja kääntele vaahdon joukkoon.
  7. Lisää jauhoseos, ja sekoita varoen taikina tasaiseksi.
  8. Voitele 2 litran vuoka, jauhota se ja täytä taikinalla.
  9. Paista 175 asteessa noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä puutikulla.
  10. Jos kuorrute houkuttelee, keitä kinuski kakun paistuessa. Lisää ainekset kattilaan, sekoita ja anna kiehua pienellä lämmöllä noin 20 min. Anna jäähtyä jonkin verran.
  11. Halutessasi paahda kurpitsan siemeniä uunissa kakun paistamisen loppupuolella ja jälkilämmöllä. Voit käyttää niitä koristeena.
  12. Kumoa kypsä kakku tarjoiluastialle ja anna jäähtyä, valuta kinuski ja säilytä viileässä ennen tarjoilua.
Mehevä kurpitsakakku halloween-kurpitsan sisuksesta. Koristeena paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Mehevä kurpitsakakku syntyy Halloween-kurpitsan kaiverretusta sisuksesta. Kinuskikuorrutteen voi viimeistellä paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Nauti

Kuorrutettu kurpitsakakku säilytetään viileässä ennen tarjoilua.

 

Etsi

Loppuvuoden tilaukset

Tee tämän vuoden verkkokauppa ja tukkutilaukset viimeistään 11.12., jolloin toimitukset ehtivät ennen joulun pyhiä.

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi