Palsternakkapihvit ’Hash Browns’, 4 annosta
Ainekset
- 450 g jauhoista perunaa
- 350 g palsternakkaa
- 1 pieni keltasipuli
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 kananmuna
- 5 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
- erilaisia papuja
- 4 kananmunaa
- luumu- tai kirsikkatomaatteja
- (16 viipaletta pekonia)
Valmistus
Valmistusaika: noin 30 minuuttia
- Raasta keskikarkealla terällä kuoritut perunat ja palsternakat. Pane raasteet siivilään ja purista pois niin paljon nestettä kuin pystyt.
- Yhdistä kulhossa valutetut raasteet ja lisää sekaan hienoksi silputtu sipuli, kananmuna, suola ja pippuri.
- Jaa taikina 12 matalaksi pihviksi. Sulata pannulle voita ja paista pihvejä miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pihvit ovat kypsiä.
- Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä ja lisää sekaan voinokare.
- Paista pannulla kananmunat, tomaatit ja halutessasi pekonit kokoa annoksiksi.
Nauti
Kokoa brunssille kasvispihviannokset ja lisää sivuun paistetut kanamunat.