Hyppää sisältöön

Nyt sisustetaan pihan perällä

Ulkohuone sisustetaan nyt omaan tyyliin osaksi mökkimiljöötä. Kekkilä kuivikekäymälät voi asentaa vaivatta minne vaan ja ne sopivat moderniinkin ympäristöön.

Luo viihtyisä mökkivessa

Mökeillä ei enää tingitä mukavuudesta, vaan kesäkodit varustellaan ekologisella tekniikalla ja tilat viimeistellään luonnollisella sisustuksella. Suomessa mökkivessa on yleensä kuivakäymälä eli tutummin puucee, joka löytyy useimmiten pihan perältä. Vanhat mielikuvat epämiellyttävistä huusseista voi kuitenkin vaikkapa kompostoida, sillä moderni kuivakäymälä on oikeassa käytössä viihtyisä, hajuton ja luonnonmukainen – jopa sisätiloissa.

Halusitpa puuceen sisälle tai ulos, asentaminen ei vaadi välttämättä lattian tai seinien purkamista, vaan käymälän voi asentaa suoraan lattian päälle. Yhä useammin kuivakäymälät asennetaan muualle kuin pihan perälle: mökkien tai huoltorakennuksien eteistiloihin, saunojen pukutilaan tai sermin taakse verannalle.

 

Kekkilä mökkivessa

Maisema huussin ikkunasta on osa sisustusta.

Korosta luonnollisuutta

Kekkilän Kuivikekäymälät ovat paitsi toimivia, myös esteettisiä. Neutraalin sävyiset ratkaisut sopivat niin perinteiseen kuin moderniin mökkimiljööseen. Kuivikekäymälät on valmistettu luonnonmukaisesta komposiitista, joka sisältää puukuitua.

Valkoinen väri on tuttu perinteisistä kylpyhuoneista ja nyt se tuodaan rohkeasti myös mökkiympäristöön.

Ulkohuone viimeistellään maalaamalla tai jopa tapetoimalla. Nostalgian kaipuussa kannattaa kokeilla vaaleansinistä väriä seiniin, sillä ennen vanhaan sen uskottiin pitävän kärpäset loitolla. Totta tai tarua, hajut pysyvät kuitenkin kurissa käymälään asennetun tuuletusputken ja Kekkilän Hajusieppo-kuivikkeen toimivalla yhdistelmällä.

 

Värillä on väliä

Valitse puuceen sisustukseen raikkaita värejä, jotka viestivät puhtaudesta. Vaaleat värit myös loitontavat seiniä ja tuovat siten tilan tuntua.

Sisusta ulkohuone vaikkapa näillä väreillä:

  • Nostalgiaa: Tikkurila H358
  • Ripaus romantiikkaa: Tikkurila H336
  • Metsän herkkyyttä: Tikkurila H375
  • Auringon valoa: Tikkurila H302

Puuceen luonnonmukaisuutta kannattaa rohkeasti korostaa myös sisustuselementeissä: koristele tasot kivillä, ripusta käsipyyhe puun oksalle tai tarjoile saippua tuoksuvien kuusenkerkkien keskeltä.

 

Etsi