Hyppää sisältöön

Tomaattichutney Karinin tapaan

Inkoolainen kuvataiteilija Karin Björklund-Rissasen on intohimoinen tomaattiharrastaja. Tomaattichutney valmistuu kypsistä tai vihreistä raa’aksi jääneistä tomaateista.

Karinin tomaattichutney

Ainekset:

500 g punaisia tai vihreitä tomaatteja
1 keltasipuli
1 punainen tai vihreä paprika
2 omenaa
1 dl rusinoita
2 dl sokeria
1,5 dl viinietikkaa
2 tl suolaa
2 tl jauhettua inkivääriä
0,5 – 1 maustemitallinen jauhettua chiliä

Valmistus:

Kalttaa ja pilko tomaatit. Kuori ja pilko sipuli. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori omenat ja pilko viipaleiksi. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes ainekset ovat soseutuneet hyvin. Purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Säilytä jääkaapissa pari kolme kuukautta, jotta maut tekeytyvät, ja nauti talven mittaan.

Lue Karinin tomaattiharrastuksesta lisää täältä.

Tomaattichutney

Etsi