Hyppää sisältöön

Mökkivessa – tyylikäs ja toimiva ratkaisu

Mökkeily sujuu mukavasti, kun huussiratkaisut ovat kunnossa. Bloggaaja Jonnalla on tyylikäs mökkivessa ja kompostointikeskus - inspiroidu sinäkin!

Teksti ja kuvat: Jonna Kivilahti / Mrs. Jones 

Mökkivessa kuntoon

LADIES ROOM, tuttavallisemmin mökkivessa, ulkovessa tai huussi, on juuri valmistunut meidän mökille saareen. Ladies roomin käymäläksi valikoitui napakan kokoinen  100 litran kompostoiva Kekkilän kuivakekäymälä, jonka kolmea osastoa on kätevämpi tyhjentää kompostiin, kuin valtavan suurta säiliötä. Rakennus on paikan päällä puutavarasta rakennettu. Ulkomaalin sävyksi valittiin musta, joka jatkaa saaripaikan muiden rakennuksien väriä, ja sisälle valkoinen maali.

tyylikäs mökkivessa kuivikekäymälä ja kompostori

mökkivessa huussi kuivikekäymälä kekkilä

tyylikäs huussi

Huussi ja kompostori samassa rakennuksessa

Rakennuksen toiseen päätyyn tehtiin kompostikeskus, paikka Kekkilän suurelle kompostille, malli on Kotikompostori 230 litraa ja sitä olemme jo muutaman vuoden saaressa käyttäneet. Siihen laitamme kaiken keittiöstä syntyvän biojätteen, sekä kasvihuoneen viherjätettä.   Wc:n kompostijäte viedään toiseen, rakennuksen taakse sijoitettuun pallomaiseen kompostiin, jonka malli on Kekkilä puutarha-ja mökkikomposti 310 litraa.

Rakennus on tyttäreni Emma Aropaltion suunnittelema ja omin käsin rakentama. Myös puutavara on tuotu saareen veneellinen kerrallaan. Arkkitehtuurin opinnot siintävät tyttären haaveissa ja rakennusprojektit ovat hyvää käytännön harjoitusta.

huussi ja kompostori ulkorakennuksessa

tyylikäs mökkivessa

 

 

Tutustu myös Jonnan Instagramiin @mrsjonesblog sekä blogiin www.mrsjones.fi.

Etsi