Hyppää sisältöön

Viherkomposti

VIHERKOMPOSTI (TM) on kasviperäistä maanparannuskompostia, ja se valmistetaan Kekkilän kompostointilaitoksella erilaisesta kasviperäisestä puutarhajätteestä, kuten haravoiduista lehdistä huolellisesti lämpökompostoimalla.

Kompostoitumisen avulla kasviperäinen aines muuttuu humukseksi, joka sisältää runsaasti kasvulle hyödyllisiä maaperän mikrobeita. Nämä mikrobit vapauttavat ravinteita kasvien käyttöön, parantavat maan mururakennetta, tuottavat kasvitauteja ehkäiseviä aineita ja hajottavat haitta-aineita. Mitä aktiivisempi pieneliöstö, sitä viljavampi ja terveempi on maa.

Mullan raaka-aineena kompostilla on monta hyvää ominaisuutta: kompostoinnin avulla ravinteet saadaan kiertoon ja palaamaan luonnollisella tavalla uudelleen kasvien käyttöön. Ravinteikkaan Viherkompostin ansiosta multaan lisättävien lannoitteiden määrää voidaan vähentää huomattavasti, ja samalla mikrobit parantavat kasvien ravinteiden saantia, mikä osaltaan vähentää ravinnehävikkiä.

Valmistamme itse komposteja omilla laitoksillamme. Kompostointi on tarkkaan valvottua ja luvanvaraista. Kekkilän tuotteista yhä suurempi osa, esimerkiksi Viherkompostimulta, Puutarhamulta ja luonnonmukainen Puutarhamulta muhevoitetaan lisäämällä siihen kasvipohjaista maanparannuskompostia, joka valmistetaan lämpökompostointina.

Viherkompostin hyödyt

  • Sisältää runsaasti ravinteita
  • Mahdollistaa biojätteen uudelleenkäytön ilman, että se päätyy kaatopaikalle tai polttolaitokseen
  • Tukahduttaa taudinaiheuttajia

Etsi