Hyppää sisältöön

Viherkomposti

VIHERKOMPOSTI (TM) on kasviperäistä maanparannuskompostia, ja se valmistetaan Kekkilän kompostointilaitoksella erilaisesta kasviperäisestä puutarhajätteestä, kuten haravoiduista lehdistä huolellisesti lämpökompostoimalla.

ViherkompostiTM

Kompostoitumisen avulla kasviperäinen aines muuttuu humukseksi, joka sisältää runsaasti kasvulle hyödyllisiä maaperän mikrobeita. Nämä mikrobit vapauttavat ravinteita kasvien käyttöön, parantavat maan mururakennetta, tuottavat kasvitauteja ehkäiseviä aineita ja hajottavat haitta-aineita. Mitä aktiivisempi pieneliöstö, sitä viljavampi ja terveempi on maa.

Mullan raaka-aineena kompostilla on monta hyvää ominaisuutta: kompostoinnin avulla ravinteet saadaan kiertoon ja palaamaan luonnollisella tavalla uudelleen kasvien käyttöön. Ravinteikkaan Viherkompostin ansiosta multaan lisättävien kalkin ja lannoitteiden määrää voidaan vähentää huomattavasti, ja samalla mikrobit parantavat kasvien ravinteiden saantia, mikä osaltaan vähentää ravinnehävikkiä.

ViherkompostiTM kasvualustassa

  • Sisältää runsaasti kasvipohjaisia kierrätysravinteita
  • Tukee kasvien ravinteiden saantia pitkäkestoisesti -> vähentää ravinnehävikkiä
  • Hyvälaatuinen mikrobisto tukahduttaa taudinaiheuttajia ja auttaa kasveja pysymään terveenä
  • Puhdas, turvallinen ja luonnollinen kotimainen lähiraaka-aine

Kekkilän tuotteista yhä suurempi osa, esimerkiksi Kasvumulta Kestävä+, Viherkompostimulta, Puutarhamulta ja luonnonmukainen Puutarhamulta muhevoitetaan lisäämällä siihen kasvipohjaista, laadukasta maanparannuskompostia, joka valmistetaan Kekkilän kompostilaitokselta.

Viherkompostin valmistuksesta

ViherkompostiTM valmistetaan pihoista haravoiduista lehdistä ja kasvinosista, eikä se sisällä turvetta. Kompostoiminen mahdollistaa biojätteen uudelleenkäytön ilman, että se päätyy kaatopaikalle tai polttolaitokseen.

Valmistamme komposteja omilla laitoksillamme. Kompostointi on tarkasti valvottua ja luvanvaraista. Kekkilän kompostointilaitoksilla on asetusten edellyttämät laitoshyväksynnät, ja tuotteiden laatua valvotaan viranomaisten hyväksymien omavalvontasuunnitelmien mukaisesti. Kaikki kompostierät testataan laboratoriossa ennen niiden käyttöä valmiissa tuotteissa.

 

Etsi