Hyppää sisältöön
Mullat

Puutarhamulta

Kekkilä Puutarhamulta juhlapakkaus 50 L Kekkilä Puutarhamulta juhlapakkaus 40 L

Kekkilä Puutarhamulta on korkealaatuinen ja käyttövalmis yleismulta kaikille pihan ja puutarhan kasveille. Puutarhamulta on peruslannoitettu ja kalkittu ja sopii sellaisenaan kasvualustaksi.

Laadukas yleismulta kaikille pihan kasveille

Entistä enemmän nopeasti uusiutuvia aineksia, viherkompostia ja puukuituja

Lannoitettu ja kalkittu hyvään kasvuunlähtöön, kompostin ravinteet vaikuttavat pitkään

Laske mullan määrä

Tuote on saatavilla myös hyvin varustetuista puutarhamyymälöistä

Säkki

40 L / 50 L

Kekkilä Puutarhamulta juhlapakkaus 50 L Kekkilä Puutarhamulta juhlapakkaus 40 L

Puutarhamullan raaka-aineena käytetään laadukkaita kasvipohjaisia komposteja, puukuituja, eri maatumisasteen turvelaatuja, hienoa hietaa sekä savea. Puutarhamulta on peruslannoitettu ja kalkittu.

Kestävä, veden liikkumista tukeva rakenne saadaan mullan raaka-aineena käytetyn hiekan ansiosta, puukuitu taas tuo lisää ilmavuutta. Kasvipohjaiset kompostit ja tumma turve taas parantavat Puutarhamullan vedenpidätyskykyä. Kekkilä StartGrow- kivennäislannoitus vapauttaa nopeasti ravinteet kasvien käyttöön ja kompostien orgaaniset ravinteet takaavat ravinteiden riittävyyttä pidempään.

Multaseos saattaa sisältää jonkin verran maatumattomia luonnonkuituja, kuten tupasvillaa sekä pieniä puukappaleita. Karkeampi aines vain parantaa mullan ilmavuutta.

Käyttökohteet

Puiden ja pensaiden istuttaminen, nurmikon paikkaus ja perustaminen, maanparannus, kasvimaat, kotikasvihuoneet ja kukkaistutukset.

Tuotteen vastuullisuustekijät

 • Valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista.
 • Sisältää kasvipohjaista viherkompostia ja puukuituja.
 • Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
 • Käyttämämme kasvuturve on RPP-sertifioitua.
 • Pakkaus sisältää kierrätysmuovia.
 • Pakkaus 100% kierrätettävä.

Puiden ja pensaiden istuttaminen:

Kaiva maahan kuoppa, joka on 40–80 senttimetriä syvä ja hiukan syvyyttä leveämpi juuripaakun koosta riippuen. Tyhjennä kuopan pohjalle 1–5 säkkiä Kekkilä Puutarhamultaa ja sekoita siihen saman verran kasvupaikan alkuperäistä maa-ainesta. Riittävän karkea sekä uutta multaa että pohjamaata sisältävä multaseos varmistaa juurtumisen istutuskuopan ympäristöön. Jätä kuoppa hieman vajaaksi ja sovita tainta kuoppaan. Taimi tulee oikeaan syvyyteen, kun taimipaakun yläreuna jää hieman maanpintaa korkeammalle. Lisää tai poista multaa tarpeen mukaan. Poista taimiruukku ja asettele taimi kasvupaikalleen. Avaa kiertyneitä juuria varovaisesti ja lisää juuripaakun ympärille multaseosta niin, että taimi pysyy pystyssä. Tiivistä multaa juuripaakun sivuilta niin, että paakku peittyy. Kastele taimia alkuun säännöllisesti. Huomioi että vettä tulee antaa kerralla runsaasti, että maa kastuisi koko juuriston alueelta. Kasvuunlähdön jälkeen tehtävään lisälannoitukseen sopii Kekkilä Luonnonmukainen puutarhalannoite.

Nurmikon perustaminen:

Riko mahdollisen vanhan nurmikon pinta ja levitä Kekkilä Puutarhamulta tasaisesti. Sekoita multa pohjamaahan joko jyrsimällä tai lapiolla kääntämällä. Tasoita mahdollisimman hyvin haravoimalla, ja tiivistä haravalla tai jyräämällä niin, että pinta kestää kevyttä kävelyä. Kylvä siemenet, ja sekoita ne pintamultaan kevyesti haravoimalla tai peitä ne ohuella multakerroksella. Älä päästä nurmikkoa kuivumaan itämisvaiheessa tai kesähelteellä. Maan ollessa kuiva, kastele sadettamalla. Hoida nurmikkoa seuraavana vuonna Kekkilä Puutarhakalkilla ja Kekkilä Nurmikkolannoite Plus+ -erikoislannoitteella.

 • Puu

  3–5 säkkiä

 • Pensas

  1–2 säkkiä

 • Maanparannus

  1 säkki / m2

 • Nurmikon perustaminen

  3-5 säkkiä / m2

Viherkomposti
Avainlippu

Etsi