Hyppää sisältöön
Mullat

Puutarhamulta

Kekkilä puutarhamulta Millaista on hyvä multa

Puutarhamulta on korkealaatuinen yleismulta kaikkien pihan kasvien istuttamiseen ja nurmikon perustamiseen. Soveltuu perenna- ja kukkapenkkien perustamiseen sekä maanparannukseen puutarhassa ja kasvimaalla.

Kasvuvoimaa kompostista

Yleismulta koko puutarhaan

Peruslannoitettu ja kalkittu

Laske mullan määrä
Pakkauskoot

40 L / 50 L

Kekkilä puutarhamulta Millaista on hyvä multa

Puutarhamullan raaka-aineena käytetään eri maatumisasteen turvelaatuja, hienoa hietaa sekä savea. Se on peruslannoitettu ja kalkittu. Lisäksi multaa on terästetty kompostilla.

Kestävä ja ilmava rakenne saadaan Mullan raaka-aineena käytetyn hiekan ansiosta. Tumma turve taas parantaa vedenpidätyskykyä. Kivennäislannoitus vapauttaa nopeasti ravinteet kasvien käyttöön ja komposti takaa ravinteiden riittävyyden pidempään.

Turveraaka-aineesta johtuen multaseos saattaa sisältää jonkin verran maatumattomia luonnonkuituja, kuten tupasvillaa sekä pieniä puukappaleita. Karkeampi aines parantaa mullan ilmavuutta.

Käytä Puutarhamultaa uusille istutuksille ja maanparannukseen.

Kasvuunlähdön jälkeen tehtävään lisälannoitukseen sopii Kekkilä Puutarhalannoite tai Kekkilä Luonnonmukainen puutarhalannoite. Puutarhan yleislannoitukseen suosittelemme keväisin Kekkilä Puutarhalannoitetta ja syksyisin Kekkilä Syyslannoite Plussaa.

  • Puu

    3–5 säkkiä

  • Pensas

    1–2 säkkiä

  • Maanparannus

    1 säkki / m2

Viherkomposti
Avainlippu

Etsi