Hyppää sisältöön
Mullat

Puutarhamulta

Kekkilä puutarhamulta Millaista on hyvä multa

Kekkilä Puutarhamulta on korkealaatuinen ja käyttövalmis yleismulta kaikille pihan ja puutarhan kasveille. Puutarhamulta on peruslannoitettu ja kalkittu ja sopii sellaisenaan kasvualustaksi.

Laadukas yleismulta koko puutarhaan

Kasvuvoimaa kasviperäisestä kompostista

Lannoitettu ja kalkittu hyvään kasvuunlähtöön

Laske mullan määrä

Tuote on saatavilla myös hyvin varustetuista puutarhamyymälöistä

Säkki

40 L / 50 L

Kekkilä puutarhamulta Millaista on hyvä multa

Puutarhamullan raaka-aineena käytetään eri maatumisasteen turvelaatuja, hienoa hietaa sekä savea. Se on peruslannoitettu ja kalkittu. Lisäksi multaa on terästetty kompostilla.

Kestävä ja ilmava rakenne saadaan mullan raaka-aineena käytetyn hiekan ansiosta. Tumma turve taas parantaa vedenpidätyskykyä. Kivennäislannoitus vapauttaa nopeasti ravinteet kasvien käyttöön ja komposti takaa ravinteiden riittävyyden pidempään.

Multaseos saattaa sisältää jonkin verran maatumattomia luonnonkuituja, kuten tupasvillaa sekä pieniä puukappaleita. Karkeampi aines parantaa mullan ilmavuutta.

Käyttökohteet

Puiden ja pensaiden istuttaminen, nurmikon paikkaus ja perustaminen, maanparannus, kasvimaat, kotikasvihuoneet ja kukkaistutukset.

Tuotteen vastuullisuustekijät

 • Valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista.
 • Sisältää kasvipohjaista viherkompostia.
 • Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
 • Käyttämämme kasvuturve on RPP-sertifioitua.
 • Pakkaus sisältää kierrätysmuovia.
 • Pakkaus 100% kierrätettävä.

Puiden ja pensaiden istuttaminen:

Kaiva maahan kuoppa, joka on 40–80 senttimetriä syvä ja hiukan syvyyttä leveämpi juuripaakun koosta riippuen. Tyhjennä kuopan pohjalle 1–5 säkkiä Kekkilä Puutarhamultaa ja sekoita siihen saman verran kasvupaikan alkuperäistä maa-ainesta. Riittävän karkea sekä uutta multaa että pohjamaata sisältävä multaseos varmistaa juurtumisen istutuskuopan ympäristöön. Jätä kuoppa hieman vajaaksi ja sovita tainta kuoppaan. Taimi tulee oikeaan syvyyteen, kun taimipaakun yläreuna jää hieman maanpintaa korkeammalle. Lisää tai poista multaa tarpeen mukaan. Poista taimiruukku ja asettele taimi kasvupaikalleen. Avaa kiertyneitä juuria varovaisesti ja lisää juuripaakun ympärille multaseosta niin, että taimi pysyy pystyssä. Tiivistä multaa juuripaakun sivuilta niin, että paakku peittyy. Kastele taimia alkuun säännöllisesti. Huomioi että vettä tulee antaa kerralla runsaasti, että maa kastuisi koko juuriston alueelta. Kasvuunlähdön jälkeen tehtävään lisälannoitukseen sopii Kekkilä Luonnonmukainen puutarhalannoite.

Nurmikon perustaminen:

Riko mahdollisen vanhan nurmikon pinta ja levitä Kekkilä Puutarhamulta tasaisesti. Sekoita multa pohjamaahan joko jyrsimällä tai lapiolla kääntämällä. Tasoita mahdollisimman hyvin haravoimalla, ja tiivistä haravalla tai jyräämällä niin, että pinta kestää kevyttä kävelyä. Kylvä siemenet, ja sekoita ne pintamultaan kevyesti haravoimalla tai peitä ne ohuella multakerroksella. Älä päästä nurmikkoa kuivumaan itämisvaiheessa tai kesähelteellä. Maan ollessa kuiva, kastele sadettamalla. Hoida nurmikkoa seuraavana vuonna Kekkilä Puutarhakalkilla ja Kekkilä Nurmikkolannoite Plus+ -erikoislannoitteella.

 • Puu

  3–5 säkkiä

 • Pensas

  1–2 säkkiä

 • Maanparannus

  1 säkki / m2

 • Nurmikon perustaminen

  3-5 säkkiä / m2

Viherkomposti
Avainlippu

Etsi

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi