Hyppää sisältöön

Aavikkoruusu

adenium Adenium obesum

Aavikkoruusu eli adenium Adenium obesum Aavikkoruusu

Jos kaipaat kuivuutta kestävää ja kukkivaa kasvia, kokeile aavikkoruusua. Afrikan kuivilla alueilla elävä aavikkoruusu kasvaa minipuun mallisena mehikasvina kodin paahteisilla eteläikkunoiden paikoilla.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-50 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Vaaleansininen

Kukinta-aika:

Kesä, Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Aavikkoruusu eli adenium Adenium obesum Aavikkoruusu

Aavikkoruusun harmahtavien varsien päihin kehittyy tummavihreitä lehtiä ja suotuisissa oloissa kauniit, pinkkiin, koralliin tai punaiseen sävyttyvät kukat.

Istuta aavikkoruusu Kekkilän Kaktus- ja mehikasvimultaan. Salaojita ruukku Ruukkusoralla. Käytä huokoista saviruukkua, jonka pohjassa on reikä ylimääräisen veden valumiseksi. Kasvata sisällä kodin valoisimmalla ikkunalla, mieluiten eteläikkunalla. Vie kesäksi ulos aurinkoiselle paikalle. Kun ilmat viilenevät, tuo aavikkoruusu takaisin sisälle.  Aavikkoruusua voi kasvattaa myös bonsaina.

Kastele aavikkoruusua niukasti. Anna mullan kuivua kasteluiden välillä. Kasvukaudella, kesällä voi kastella vähän reilummin.

Lannoita keväisin Kukkaravinteella tai Kastelulannoitteella kukinnan edistämiseksi. Vähennä talveksi kastelua. Talvella lisävalo auttaa selviytymään talven ylitse. Mitä vähemmän aavikkoruusu saa talvella valoa, sitä tarkempaa on kastelun kanssa.

Etsi