Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Alppiruusu ’Haaga’

(Rododendronsläktet ’Haaga’)

Rhododendron Tigerstedtii-ryhmä

Marjatanalppiruusu 'Haaga' Rhododendron Kekkilä

Haaga' on erittäin kestävä, keskikorkea alppiruusulajike. Sen kukat ovat vaaleanpunaiset ja ylimmässä terälehdessä on tumma täplitys. Kaunis kukinta peittää pensaan kesäkuun puolenvälin tienoilla. Pensas on pyöreähkö ja tiheäoksainen.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

150-200 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-V

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Marjatanalppiruusu 'Haaga' Rhododendron Kekkilä

’Haaga’ kasvaa 150-200cm korkeaksi. Ainavihanta lehdistö on kirkkaan vihreä. Runsas kukinta on parhaimmillaan Etelä-Suomessa 10.–15. kesäkuuta. Nuppuisena kukat ovat purppuranpunaisia, avoimena vahvan roosia. Kestävä ’Haaga’ on jalostettu Suomen oloissa kestäväksi ja valittu FinE-taimeksi. Se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-V.

Haaga’ menestyy puolivarjoisessa ja varjoisessa paikassa. Se kukkii runsaammin puolivarjoisalla paikalla kuin varjossa. ’Haaga’ viihtyy kosteassa, ravinteikkaassa, kuohkeassa ja happamassa maassa. Alppiruusuille sopiva multa on Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on 90cm.

 

Kevättalvella alppiruusut suojataan kuivattavalta kevätauringolta varjostusverkoin. Keväällä pensaat lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella. Happaman maan kasveja ei kalkita.
Elo-syyskuussa alppiruusut lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.