Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Alppiruusu ’Hellikki’

(Rododendronsläktet ’Hellikki’)

Rhododendron Smirnowii-ryhmä 

Nukka-alppiruusu ’Hellikki’ on pystykasvuinen ja pyöreälatvuksinen alppiruusu, jolla on kaunis tumma lehdistö ja loisteliaat, purppuranpunaiset kukat. ’Hellikki’ on melko matala alppiruusu. Se kasvaa noin 100-150 cm korkeaksi.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-150 cm

Värit:

Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-III(IV)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tumman lilanpunainen kukinta runsas ja näyttävä. Pensas on runsaasti haarova. Lehdet ovat päältä tummanvihreät ja alta vaaleanukkaiset, samoin kuin nuoret versot ja nuputkin.

’Hellikki’ kukkii jo nuorena yksilönä. Kukinta ajoittuu Etelä-Suomessa kesäkuulle. ’Hellikillä’ on FinE-tunnus. Se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-III(IV). ’Hellikki’ menestyy puolivarjoisessa ja varjoisessa paikassa. ’Hellikki’ hyvin arka kevätauringolle, joten varjoisa kasvupaikka on turvallisin.

’Hellikki’ viihtyy kosteassa, ravinteikkaassa, kuohkeassa ja happamassa maassa. Kasvupaikka saisi olla hyvin läpäisevä. Alppiruusuille sopiva multa on Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on 90cm.

Kevättalvella alppiruusut suojataan kuivattavalta kevätauringolta varjostusverkoin. Keväällä pensaat lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella. Happaman maan kasveja ei kalkita. Elo-syyskuussa alppiruusut lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella. Lumipeite tai talvisuojaus auttavat talvehtimista.

 

Etsi