Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Alppiruusu ’P.M.A Tigerstedt’

(Rododendronsläktet ’P.M.A Tigerstedt’)

Rhododendron Tigerstedtii-ryhmä

Alppiruusu P.M.A Tigerstedt Rhododenrdron Tigerstedtii Kekkilä

Marjatanalppiruusu ’P.M.A Tigersted’ on erittäin kestävä ja suurikokoinen alppiruusupensas. Sillä on suuret valkoiset kukat, joiden yläterälehdellä on suuri tummanvioletti laikku. Kukinnot ovat silmiinpistävän näyttäviä kesäkuussa.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

150-200 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-V

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Alppiruusu P.M.A Tigerstedt Rhododenrdron Tigerstedtii Kekkilä

P. M. A. Tigerstedt’ on nimetty professori Peter M. A. Tigerstedtin mukaan, joka johti alppiruusujen ja atsaleojen jalostusohjelmaa Helsingin yliopistossa yhteistyössä Arboretum Mustilan kanssa 1973–2000. Lehdistö on tummanvihreä ja nukaton. Pensas on harvahko ja pystykasvuinen ja kasvaa 150-200cm korkeaksi.

’P. M. A. Tigerstedt’ on erittäin kestävä ja sietää hyvin erilaisia olosuhteita, jopa kuivuutta jonkin verran. Se on valittu FinE-kasviksi. Pensas menestyy kasvuvyöhykkeillä I-V. Alppiruusu menestyy varjoisessa ja puolivarjoisessa kasvupaikassa. Varjossa siitä tulee helposti harottava pensas, mutta valoisammalla paikalla se kasvaa sopusuhtaisemmaksi.

Kasvualustan tulee olla tuore, kostea ja hapan. Sopiva multa on Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on 100cm.

Kevättalvella alppiruusut suojataan kuivattavaa kevätahavaa vastaan varjostusverkoin.

Keväällä pensas lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella. Happaman maan kasveja ei kalkita. Elo-syyskuussa alppiruusut lannoitetaan Kekkilä  Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

 

 

 

Etsi