Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Hopea-aralia

(Nätaraliasläktet)

Polyscias scutellaria

Hopea-aralia Polyscias scutellaria Kekkilä

Hopea-araliat ovat huonekasveina tuuheita pensaita, jotka kasvattavat rungon. Hopea-aralioihin kuuluu useita aralialajikkeita. Kasvisuvussa on sekä yksi- että monivärisiä aralioita, joilla on erimuotoisia ja -värisiä lehtiä. Hopea-aralia viihtyy valoisassa paikassa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-100 cm

Värit:

Vihreät lehdet Moniväriset lehdet Tummanvioletit lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hopea-aralia Polyscias scutellaria Kekkilä

Hopea-araliat ovat pensaita, jotka haaroittuvat hyvin. Kasvi kasvaa huonekasvina noin metrin pituiseksi, mutta kauneimmillaan se on noin 50 cm korkeana, sillä isommista kasveista alalehdet alkavat varista. Hopea-aralian lehdet voivat olla herttamaisia tai voimakkaasti liuskottuneita, yksivärisiä tummanvihreitä, punertavia tai marmorikuvioisia ja valkoreunaisia.

Hopea-araliat sietävät monenlaisia valo-olosuhteita. Parhaiten se viihtyy valoisassa paikassa ja kestää myös suoraa auringonvaloa. Paahteista paikkaa on syytä välttää. Hopea-araliat pärjäävät ympäri vuoden normaalissa huoneenlämmössä. Mullanvaihto suoritetaan keväisin joka toinen vuosi ja mullaksi sopii sekä Kekkilä Kukkamulta että Kekkilä Viherkasvimulta.

Kasvukaudella, keväästä syksyyn, hopea-araliaa kastellaan säännöllisesti. Multa saa kuivahtaa kastelujen välissä. Liikakastelu vältetään. Kasvukaudella kasvia lannoitettaan Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella kahden viikon välein. Hopea-aralia pitää tiheästä sumuttelusta, vaikka kestääkin kuivaa ilmaa.

Keväällä hopea-araliasta voi leikata kaljuuntuneet ja liian pitkät versot. Typistäminen parantaa haaroittumista. Varsipistokkaat voi juurruttaa vesiastiassa ja juurten muodostuttua istuttaa Kekkilä Kukkamultaan tai Kekkilä Viherkasvimultaan.

Etsi