Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Huonekuusi

(Rumsgran)

Araucaria heterophylla

Huonekuusi Araucaria heterophylla Kekkilä Huonekuusi Araucaria heterophylla

Huonekuusi eli norfolkinaraukaria on tyylikäs ikivihreä havupuu. Sen oksat lähtevät rungosta 4-5 kappaleen kiehkuraisina ryhminä, ja ne vievät runsaasti tilaa. Neulaset ovat pehmeät ja vaaleanvihreät. Huonekuusi on suosittu pienenä joulupuuna.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40-100 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Multa:

Kukkamulta

Huonekuusi Araucaria heterophylla Kekkilä Huonekuusi Araucaria heterophylla

Huonekuusta myydään yleensä 40-100 cm kokoisena huonekasvina, mutta suotuisassa kasvupaikassa se voi kasvaa jopa usean metrin korkuiseksi. Tällainen kasvupaikka on viherhuone. Huonekuusi on hidaskasvuinen.

Huonekuusta kasvatetaan sisätiloissa valoisalla paikalla. Suorassa auringonpaisteessa tai paahteessa se ei saa olla. Se viihtyy kesällä ulkona varjoisessa paikassa. Lokakuun alusta alkaen suotuisin kasvu paikka on viileä, alle 10 asteinen ja valoisa. Suuri ilmankosteus on suotavaa. Jos kasvi on talvella normaalissa huoneenlämmössä, se vaatii ehdottomasti lisävaloa, sumutuksen mielellään päivittäin ja sijoituksen kauas lämpöpatterista.

Huonekuusta kastellaan säännöllisesti, se ei saa kuivua. Kesän aikana runsas kastelu tehdään kalkittomalla vedellä eli esim. sadevedellä. Viileässä vedentarve on vähäisempää. Huonekuusta lannoitetaan niukasti Kekkilä Kasviravinteella tai veteen liukenevalla jauhemaisella Kekkilä Kukkaravinteella.

Huonekuusi talvehtii viileässä ja valoisassa paikassa eikä sitä kastella juuri lainkaan. Liian lämpimässä kasvaessaan neulaset kellastuvat ja varisevat pois.

Multa vaihdetaan muutaman vuoden välein. 3-4 vuoden välein huonekuusen voi istuttaa suurempaan ruukkuun. Kuolleet alimmat oksat voi leikata pois. Mullaksi sopii Kekkilä Kukkamulta, johon on lisätty Kekkilä Ruukkusoraa.

Älä koskaan leikkaa kasvin latvaa poikki, koska silloin se menettää symmetrisyytensä. Leikkaus ei myöskään edistä haaromista. Kuolleet, kellastuneet oksat voi leikata tai nyppiä pois.

Etsi