Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Huonekuusi

(Rumsgran)

Araucaria heterophylla

Huonekuusi Araucaria heterophylla Kekkilä Huonekuusi Araucaria heterophylla

Huonekuusi eli norfolkinaraukaria on tyylikäs ikivihreä havupuu. Sen oksat lähtevät rungosta 4-5 kappaleen kiehkuraisina ryhminä, ja ne vievät runsaasti tilaa. Neulaset ovat pehmeät ja vaaleanvihreät. Huonekuusi on suosittu pienenä joulupuuna.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40-100 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Multa:

Kukkamulta

Huonekuusi Araucaria heterophylla Kekkilä Huonekuusi Araucaria heterophylla

Huonekuusta myydään yleensä 40-100 cm kokoisena huonekasvina, mutta suotuisassa kasvupaikassa se voi kasvaa jopa usean metrin korkuiseksi. Tällainen kasvupaikka on viherhuone. Huonekuusi on hidaskasvuinen.

Istuta huonekuusi kaikkien viherkasvien tapaan isompaan ruukkuun ja uuteen kasvualustaan heti kun tuot sen kotiin. Sopiva kasvualusta sille on Kekkilä Kukkamulta ja ruukun salaojitukseen lisätään ruukun pohjalle kerros Kekkilä Ruukkusoraa. Mullan voi vaihtaa muutaman vuoden välein.

Talvella huonekuusi pitää viileämmästä sisäilmasta ja valoisasta paikasta. Sijoita se siis lähelle ikkunaa kauas lämmönlähteistä, kuten lämpöpattereista tai takasta tai suorasta auringon paahteesta. Se viihtyy kesällä ulkona varjoisessa paikassa. Jos kasvi on talvella normaalissa huoneenlämmössä, se vaatii ehdottomasti lisävaloa.

Kastele huonekuusta vain tarvittaessa. Kesällä huonekuusen voi viedä ulos ja kastella mahdollisuuksien mukaan vähäkalkkisella sadevedellä. Huonekuusi tykkää sumuttelusta.

Lannoita huonekuusta miedosti Kekkilä Kasviravinteella tai veteen liukenevalla jauhemaisella Kekkilä Kukkaravinteella.

Älä koskaan leikkaa kasvin latvaa poikki, koska silloin se menettää symmetrisyytensä. Leikkaus ei myöskään edistä haaromista. Voit leikata kuitenkin kuolleet oksat pois.

Perinteisen, mutta auttamatta lyhytikäisen aidon joulukuusen sijaan voit hankkia trendikkään monivuotisen huonekuusen, joka tuo hyvin hoidettuna iloa ympäri vuoden viherkasvina. Jos koristelet huonekuusen jouluksi, ota koristeet heti joulun jälkeen pois, jotta kasvin oksat eivät vioitu.

Etsi