Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Huopaitulehti

Kalanchoe beharensis

Huopaitulehti Huopaitulehti Huopaitulehti

Huopaitulehti on kestävä, helppohoitoinen ja melko kookas mehikasvi. Se kasvaa aluksi lehtien mättäänä, mutta vähitellen kasvun ja korkeuden myötä se varistaa alimpia lehtiä, jolloin kasville muodostuu runkoa. Sen kasvutapa luonnossa on pensastava, mutta viherkasvina voi kasvaa myös yksirunkoisena.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-90 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Huopaitulehti Huopaitulehti Huopaitulehti

Huopaitulehti kykenee varastoimaan lehtiinsä pitkälle ajanjaksolle tarvittavan kosteuden. Lehtiä peittää myös ohut nukka, joka estää kasvia haihduttamasta kosteutta auringon paahteessa kasvaessaan.

Istuta huopaitulehti hiekkapitoiseen, kalkittuun Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaan tai Kekkilä Viherkasvisoraan. Käytä ruukun pohjalla kevytsorasalaojitusta, jotta vesi ei seiso kasvin juurilla. Istuta kasvi mielellään huokoiseen, lasittamattomaan keramiikkaruukkuun, josta ylimääräinen kosteus pääsee haihtumaan myös ilmaan.

Sijoita ruukku valoisalla paikalle, mielellään etelä- tai länsi-ikkunan äärelle. Voit siirtää huopaitulehden kesäksi ulos ruukkupuutarhaan, mutta siirrä kasvi ensin varjoisalle paikalle ulos, jotta se sopeutuu ensin ulko-olosuhteisiin eikä saa suorasta auringonvalosta vaurioita.

Huopaitulehti on tutun tavallisen tulilatvan sukulainen, ja hoidon puolesta yhtä kestävä ja helppohoitoinen, kunhan et kastele sitä liikaa. Kastele kesän kasvukaudella noin viikon välein. Tarkista kastelutarve kokeilemalla multaa. Mullan tulee aina kuivua kasteluiden välissä. Kastelutarpeen näkee myös lehdistä, jotka voivat kevyesti rullautua. Hyvässä kosteudessa lehti on suora ja napakka.

Ulkona kesällä kasvava kasvi voi paahteisella paikalla tarvita kastelua pari kertaa viikossa. Vähennä kastelua talvella, ja kastele lämpötilasta riippuen noin parin viikon välein tai harvemmin. Viileässä kastelutarve on vähäisempi. Talviaikaan hyötyy lisävalosta.

Lehtien kuivuminen alhaalta päin on tyypillistä huopaitulehdelle. Kuivat lehdet voi poistaa, jolloin vähitellen huopaitulehdestä kasvaa runkomainen.

Etsi