Hyppää sisältöön
Koristepuut

Hurmevaahtera

(Rödbladig skogslönn)

Acer platanoides ’Faassen’s Black’

Hurmevaahtera Acer platanoides 'Faassens black' lehti Hurmevaahtera Acer platanoides 'Faassens black'

Hurmevaahtera on metsävaahteran punalehtisistä lajikkeista kaikkein tummalehtisin. Se menestyy Etelä-Suomessa lämpimällä ja suojaisalla kasvupaikalla. Kiiltävät lehdet ovat 3-5 liuskaiset ja niiden voimakkaan tummanpunainen väri säilyy koko kesän.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

800-1500 cm

Värit:

Keltainen Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-III(IV)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hurmevaahtera Acer platanoides 'Faassens black' lehti Hurmevaahtera Acer platanoides 'Faassens black'

Se kukkii juuri ennen lehtien puhkeamista. Koristeellinen kukinto on keskeltä punainen, terälehdet ovat kellanvihreät. Kukat tuoksuvat hunajalle ja houkuttelevat mm. kimalaisia. Näyttävä yksittäispuu rakennettuun miljööseen tai vihreiden kasvien ryhmään. Keskikokoinen ja leveälatvainen hurmevaahtera varjostaa ja suojaa melulta tehokkaasti. Vaahtera kasvaa 8-15 m korkeaksi. Vaahtera menestyy kasvuvyöhykkeillä I-III(IV).

Vaahtera viihtyy aurinkoisessa ja puolivarjoisessa kasvupaikassa. Vanha puu tarvitsee paljon valoa. Kasvualustassa tulee olla tuore, keski– tai runsasravinteinen ja hyvin läpäisevä. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Istutusväli on 4–6 metriä puuryhmissä, yksittäispuilla 6–8 m.

Vaahtera leikataan heinä–elokuussa, sillä mahlavuoto on runsasta keväällä. Vain vioittuneet, kuolleet, liian tiheässä ja jyrkässä kulmassa kasvavat versot poistetaan.
Nuorta hurmevaahteraa kalkitaan keväisin Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi