Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Ihmepensas

Codiaeum variegatum var. pictum

Ihmepensas Codiaeum variegatum var. pictum Kekkilä

Ihmepensas eli kroton on värikäs, kirjavalehtinen huonekasvi. Kiiltävien, liuskottuneiden lehtien monivärisyys vaihtelee keltaisen, punaisen, vihreän ja oranssin eri sävyissä kasvin saaman valomäärän mukaan.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-200 cm

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Ihmepensas Codiaeum variegatum var. pictum Kekkilä

Ihmepensas on trooppinen, on tyrakkikasveihin kuuluva tiiviskasvuinen pensaskasvi. Koristeelliset lehdet voivat olla muodoltaan pitkät ja kapeat tai suuret ja leveät. Lehtien pituus vaihtelee 5-30cm. Lajikkeiden lehtimuodot ja värit vaihtelevat suuresti. Ne voivat olla pilkullisia, juovikkaita, marmorikuvioisia tai läiskikkäitä. Lehdissä on vihreä pohjaväri, jossa vaihtelee valon, kasvuvaiheen ja lannoituksen mukaan punaisen, oranssin, keltaisen, sinipunaisen ja jopa mustankirjavuus. Viihtyessään voi kehittää mitättömiä kukkia.

Suosii suoraa auringonvaloa, mutta ei kestä paahdetta. Kasvi on arka kylmälle ja tiputtaa helposti lehtensä viileässä ja vetoisassa paikassa.

Kasvi istutetaan Kekkilä Kukkamultaan tai Kekkilä Viherkasvimultaan.

Tasainen kosteus on paras, mutta multa ei saa olla koko ajan märkää eikä vesi seisoa vadilla. Kasvia  pitää suihkuttelusta, sillä liian kuivassa huoneilmassa se kärsii. Lannoitetaan keväästä syksyyn Kekkilä Viherkasviravinteella.

Yleisin oire, jolla ikasvi soittaa tyytymättömyyttään, on alalehtien variseminen. Syy lehtien varisemiseen on yleensä valon puute. Lehtien varistessa vähennetään kastelua ja sijoitetaan kasvi valoisampaan paikkaan, jossa se ei kärsi vedosta eikä kylmästä.

Ihmepensas saadaan haarautumaan latvomalla pidempiä versoja.

Ihmepensaan maitiaisneste on myrkyllistä. Se saattaa ärsyttää ihoa ja aiheutta ihottumaa.

Etsi