Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Isokirjopeippi

(Palettblad)

Solenostemon scutellarioides

Isokirjopeippi Solenostemon scutellarioides lehti Isokirjopeippi Solenostemon scutellarioides punainen

Isokirjopeippi eli värinokkonen on nopeakasvuinen, 30-50cm korkea kesäkukka. Isokirjopeipillä on kauniit ja värikkäät lehdet. Värit vaihtelevat valkoisesta keltaiseen ja oranssiin sekä kirkkaan vihreästä loistavaan punaiseen.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

15 - 30 cm

Värit:

Vaaleansininen Moniväriset lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Isokirjopeippi Solenostemon scutellarioides lehti Isokirjopeippi Solenostemon scutellarioides punainen

Sen lehdet ovat muodoltaan ja väriltään hyvin erikoisia. Kirjavuus vaihtelee juovikkaista vyöhykkeellisiin ja täplikkäisiin. Lehtien muoto voi olla soikean herttamainen, aivan kapea tai liuskottunut. Erilaisia lajikkeita on runsaasti.

Se sopii sekaistutuksiin tuomaan väriä sekä yksittäiskasviksi. Kasvin voi istuttaa myös amppeliin ja se viihtyy sisälläkin valoisalla ikkunalla.

Pohjolan pitkien kesäpäivien ansiosta kirjopeipit kukkivat sinisin kukkatertuin, mutta kukinto saattaa pilata kasvin kauneuden. Tätä voi vähentää latvomalla kasveja silloin tällöin.

Suorassa auringonpaisteessa lehtien väri syvenee ja kasvi pysyy tanakkana. Voimakasta paahdetta tulee välttää. Paras kasvupaikka on aurinkoinen tai puolivarjoinen. Isokirjopeippi on säänkestävä. Se kestää kohtalaista tuulta ja sadetta, mutta on hallanarka.

Viihtyy ravinteikkaassa, ilmavassa mullassa. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta tai Kekkilä Kukkamulta. Ryhmäistutuksissa istutusväli on 20cm.

Kasvi pitää tasaisesta kosteudesta ja sumutus on eduksi. Kastelu kalkittomalla vedellä (esim. sadevedellä) on eduksi. Lannoitetaan Kekkilä Kesäkukkaravinteella tai Kekkilä Kukkaravinteella. Värinokkosta kannattaa latvoa säännöllisesti.

 

Kasvi juurtuu helposti pistokkaista.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.