Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Jättipilarikaktus

(Krusbärspelarkaktus)

Pachycereus pringlei

Jättipilarikaktus Pachycereus pringlei Kekkilä Jättipilarikaktus pachycereus pringlei Kekkilä

Jättipilarikaktus on paksuvartinen, pensasmainen tai kynttelikkömäinen kaktuslaji. Sen tukeva, pysty varsi on tummanvihreä ja uurteinen. Areoli, kaktusten jäänne sivuhaarasta, on valkonukkainen ja siitä kasvaa rypäs piikkejä. Pilarikaktuksen kanssa onnistuu kun valoa on runsaasti ja kastelu niukkaa.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-60 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Jättipilarikaktus Pachycereus pringlei Kekkilä Jättipilarikaktus pachycereus pringlei Kekkilä

Luoteis-Meksikosta kotoisin oleva jättipilarikaktus on luonnontilassa maailman korkeimmaksi kasvava kaktus. Alkuperäisillä kasvupaikoillaan se kasvaa jopa 20-25 metriä korkeaksi ja muodostaa kokonaisia kaktusmetsiköitä. Suomessa huonekasveiksi myytävät yksilöt ovat n. 30-60 cm korkeita. Kaktus on hidaskasvuinen.

Viihtyy mahdollisimman valoisassa ja aurinkoisessa paikassa. Se sietää myös paahdetta. Kaktus menestyy ympäri vuoden huoneenlämmössä, mutta kasvaa kauneimmaksi, jos se sijoitetaan talvikuukausiksi hieman viileämpään, mutta valoisaan tilaan. Kaktukset viihtyvät hiekansekaisessa, niukkaravinteissa mullassa, joten kasvi kannattaakin heti hankinnan jälkeen ruukuttaa uudelleen Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaan. Viihtyy pitkään samassa ruukussa, joten ruukkukokoa suurennetaan vain harvoin.

Kaktukset, sietävät hyvin kuivuutta, sillä ne pystyvät varastoimaan vettä paksuihin varsiinsa. Sitä  kastellaan kerralla kunnolla ja sitten ruukun multa saa kuivahtaa täysin ennen seuraavaa kastelua. Liika kastelu on yleisin syy kaktuksen kuolemaan. Hengittävässä saviruukussa kaktuksen menestyminen on varminta. Lannoitetaan niukasti. Kasvukaudella kasteluveteen lisätään kerran kuussa Kekkilä Kasviravinnetta tai Kekkilä Viherkasviravinnetta.

Etsi