Hyppää sisältöön

Jotain vanhaa, jotain uutta – Viherporras kauniiksi

Kukkivien huonekasvien ystävä rakentaa nostalgisen kasviryhmänsä modernisti Viherportaaseen. Tutut ja perinteiset kasvit tulevat esille aivan uudella tavalla. Viherportaassa kasveilla on tilaa rönsyillä ja loistaa kukinnoillaan. Viherportaan voi siirtää helposti kasveille sopiviin olosuhteisiin esimerkiksi valon määrän vaihdellessa.

Suojaan paahteesta

Kukkivat huonekasvit tarvitsevat runsaasti valoa, mutta ikkunalauta voi olla monelle kukkivalle huonekasville ankara kasvupaikka. Aurinko saattaa porottaa pitkiä aikoja nuuduttaen kasvien lehdet ja talvisin ikkunan alla oleva patteri kuivattaa ilmaa.

Valoisaan tai hajavaloisaan paikkaan, vedottomalle kasvupaikalle sijoitettu Kekkilä Viherportaan kasviryhmä on kätevä tapa saada kukkivat kasvit voimaan hyvin. Se on helppo siirtää sopivaan paikkaan, jos kasvuolosuhteet muuttuvat. Sisustukseen sopivat ruukut tulevat hienosti esille Viherportaassa korostaen kukkaloistoa.

Kukkia ja pehmeää vehreyttä Viherportaassa

Kekkilä Viherporras on saanut hyllyilleen perinteisiä, vanhan ajan huonekasveja, joilla on myös huoneilmaa puhdistava vaikutus. Ylimmällä portaalla kasvaa arkijuoru, joka on helpoimmista helpoin viherkasvi. Kullekin tasolle sijoitetut perhosorkideat kukkivat viikkoja ja ovat orkideoista vaivattomimpia hoitaa.  Yläportaan ilmava unelma pehmentää ryhmän ilmettä.

Keskitasolla perhosorkidean pareiksi on valittu kiitollisesti ja hyvällä paikalla ympäri vuoden kukkivat saint pauliat eli paavalinkukat. Lankaköynnös kiemurtelee taustalla ja viihtyy puolivarjoisessa paikassa. Laidalla kasvaa sievä pitsilehti jonka kaunis lehdistö sopii roosaan sävymaailmaan.

Alemmille portaille sijoitetut paavalinkukat viihtyvät hajavaloisessa paikassa, paahteelta suojassa. Viherportaan lähelle sijoitettu kultapalmu sopii vanhanajan nostalgiseen tunnelmaan.

 

Miten teen istutuksen?

Viherkasvit kuten unelma, lankaköynnös ja juoru istutetaan ravinteikkaaseen Kekkilä Kukkamultaan. Se on sopiva multa myös paavalinkukille. Mullanvaihto tehdään keväällä tai heti kasvien hankinnan jälkeen. Orkideat viihtyvät karkeammassa ja ilmavassa kasvualustassa, Kekkilä Orkideamullassa. Suuressa ruukussa kasvava kultapalmu istutetaan Kekkilä Viherkasvimultaan.

Miten kastelen?

Viherportaan viherkasvit pitävät tasaisesta kosteudesta. Jotta juuristo saa ilmaa, pintamullan on hyvä antaa kuivahtaa kasteluiden välillä. Paavalinkukkia kastellaan suojaruukkuun tai aluslautaselle, jotta herkät lehdet eivät vaurioidu. Kastelu kuumalla vedellä edistää kukintaa. Perhosorkideat on helppo kastella upottamalla ruukku puoleksi tunniksi veteen, jolloin karkea, kaarnan- ja turvepalasista koostuva kasvualusta imee vettä itseensä.

 

Ravinteita ja valoa

Paavalinkukkia ja ryhmän viherkasveja lannoitetaan keväästä syksyyn jokaisella kastelukerralla Kekkilä Kasviravinteella. Paavalinkukkia voi lannoittaa ympäri vuoden, mutta viherkasvien lannoitus lopetetaan talveksi. Perhosorkideoille annetaan kasvukaudella viikoittain Kekkilä luonnonmukaista Orkidearavinnetta. Talven pimeinä kuukausina kukkivat huonekasvit hyötyvät Kekkilä Vihervalaisimen tuomasta lisävalosta.

Näitä tarvitset

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.