Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Jerikonruusu

Selaginella lepidophylla

Jerikonruusu Jerikonruusu

Jerikonruusu on yksi maailman uskomattomammista kasveista. Aavikoilla kasvava kasvi käpertyy kuivan pallomaiseksi, ja kun se saa vettä, avautuu ruusuke ja kasvi vihreytyy. Vihreytä kasvi kunnolla vedessä, kaada vesi pois ja laita esille vadille.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

10-15 cm

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Jerikonruusu Jerikonruusu

Jerikonruusu on kuivien aavikoiden kasvi. Jerikonruusua kasvaa mm. Saharan alueella, Espanjassa ja Israelissa. Vaikka jerikonruusu on aavikoiden ja kuivien olojen kasvi, se sopeutuu myös viherkasviksi tai kodin vihreäksi koristeeksi.  Luonnossa jerikonruusu on täydessä auringonvalossa, mutta kotioloissa kasville kannattaa valita hajavalon paikka. Suorassa auringonvalossa jerikonruusu kuivuisi vain nopeasti ja tarvitsisi enemmän kastelua ja voisi myös saada vaurioita.

Jerikonruusua ei tarvitse istuttaa multaan, sillä se selviää veden avulla, kunhan saa välillä kuivua ja levätä kuivana. Voit istuttaa kosteuttamisen jälkeen jerikonruusun myös Kekkilä Viherkasvisoraan tai Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaan.

Kasvi säilyy vuosia ja vuosikymmeniä kuivana, ja se vihreytyy halutessasi, kun annat sille vettä. Vihreytä ensin laittamalla vuorokaudeksi vesiastiaan, jossa kuiva jerikonruusu saa imeä itseensä vettä. Nosta pois vesiastiasta ja laita esille laakealle vadille tai lautaselle. Älä jätä jerikonruusua seisomaan veteen, sillä se voi liiasta kosteudesta ja vedessä seisoessaan mädäntyä.

Pidä vihreänä sumuttelemalla tai lisää lautaselle vähän vettä. Jerikonruusu tarvitsee hyvin maltillisesti lannoittamista. Kasteluveteen voi lisätä vähän Kekkilä luonnonmukaista Merileväuutetta tai Kekkilä Viherkasviravinnetta pari kertaa vuodessa, keväällä ja keskikesällä. Jos kastelu jää väliin, ei hätää, tämän kasvin voit antaa täysin kuivua. Tai oikeastaan kasvi tarvitsee kuivan lepokauden. Kasvi ei saa kuivumisesta vaurioita, vaan vaipuu lepotilaan. Jerikonruusun voit taas halutessasi uudelleen vehreyttää antamalla sille vettä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.