Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Kellokuusama

Kolkwitzia amabilis

Kellokuusama Kolkwitzia amabilis kukka Kellokuusama Kolkwitzia amabilis pensas

Kellokuusama on kaareutuvaoksainen, pystykasvuinen pensas, joka menestyy eteleläisimmässä Suomessa. Runsaslukuiset vaaleanpunaiset pikkukukat tuoksuvat voimakkaasti ja puhkeavat heinäkuun alussa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-200 cm

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kellokuusama Kolkwitzia amabilis kukka Kellokuusama Kolkwitzia amabilis pensas

Kellokuusamalla on leveät, puikeat, harvaanhammaslaitaiset ja karvaiset, tummanvihreät lehdet. Siro lehdistö tuleentuu myöhään ja syysväritys on kelta-punainen. Kasvaa 1-2 metriä korkeaksi.

Arka kellokuusama versoo ja kukkii runsaasti keskikesällä kellomaisn kukin, vaikka versojen latvat paleltuisivatkin. Suotuisan talven jälkeen kukkaloistosta saa nauttia seuraavana kesänä, sillä kukat kehittyvät edellisen vuoden versoihin. Menestyy kasvuvyöhykkeillä I-II.

Menestyy lämpimällä aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kasvi viihtyy kuivahkossa tai tuoreessa keskiravinteisessa ja kalkkipitoisessa maassa. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja Pensasmulta. Istutetaan 90cm välein.

Keväisin kellokuusamat kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kellokuusamalla on vähäinen leikkaustarve. Vanha pensas nuorennetaan harventamalla heikoimpia ja vanhimpia versoja keväällä.

Etsi