Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Kellovaivero

(Buskroslingssläktet)

Pieris floribunda

Kellovaivero Pieris floribunda

Kellovaivero on tiheäkasvuinen, 1 - 1,5 metriä korkea pensas. Lehdet ovat päältä tummanvihreät, alta vaaleanvihreät. Puna- tai valkokukkainen kellovaivero on talvenarka, se menestyy varmimmin eteläisimmässä Suomessa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-150 cm

Värit:

Punainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kellovaivero Pieris floribunda

Kellovaiveron ruukkumaiset ja tuoksuvat kukat ovat toispuoleisessa terttukukinnossa. Nuput muodostuvat jo syksyllä ja kukkii touko-kesäkuussa. Sen eri lajikkeiden uudet versot voivat olla keväällä voimakkaan punaiset tai- keltaiset. Se on aina vihanta eli se ei varista lehtiään syksyisin.

Menestyy varmimmin kasvivyöhykkeellä I. Kasvupaikan tulee olla suojaisa ja lämmin. Viihtyy puolivarjoisassa paikassa, hapahkossa maassa eli paikoilla, jossa alppiruusutkin viihtyvät. Se sopiikin hyvin näiden seuraan. Ne voi istuttaa myös aurinkoiselle paikalle, jos kosteutta on riittävästi. Se istutetaan Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on 40 cm.

Syksyisin kellovaiveron juurelle levitetään Talvisuojaa tai haravoidaan pudonneita lehtiä niiden alle noin 10cm kerrokseksi. Paras talvisuoja kellovaiverolle on lumipeite, joten sitä kannattaa kasata varovasti kellovaiveroiden ympärille. Keväällä Kekkilä Talvisuoja poistetaan ja kellovaivero lannoitetaan Kekkilä Havu-ja rodolannoitteella.

Helmi-maaliskuussa ikivihreät kellovaiverot suojataan kevätauringolta varjostusverkoin.

Etsi