Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kesäkoiso

(Himmelsöga)

Solanum rantonnetii

Kesäkoiso Solanum rantonettii

Kesäkoiso on auringossa viihtyvä, yksivuotisena kasvatettava kesäkukka. Kasvi on voimakaskasvuinen ja se kukkii runsain, sinivioletein tai valkoisin kukin koko kesän ajan. Lehdet ovat tummanvihreät ja soikeat.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100 - 150 cm

Värit:

Sininen Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kesäkoiso Solanum rantonettii

Kesäkoiso kasvaa jopa 1,5 metriseksi ja se kestää leikkausta hyvin. Sen voi helposti muotoilla vaikkapa kukkivan rungollisen pikkupuun muotoon.

Kesäkuusta syyskuuhun kukkiva kesäkoiso viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Kasvi on säänkestävä, se kestää kohtalaista tuulta ja sadetta. Keväisin se on hallanarka. Kasvualusta saa olla runsasmultainen ja -ravinteinen, mutta kuivahko. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta. Sen istutusväli on 50cm. Korkeutta kasville tulee 50-150cm.

Säännöllinen leikkaaminen pitää kesäkoison tuuheana ja sopivan korkuisena.

Multa pidetään tasaisen kuivahkona. Kasvi ei tarvitse paljon ravinteita, lannoittaminen kerran 3-4 viikossa Kekkilä Kesäkukkaravinteella riittää hyvin. Liian runsas kastelu ja lannoittaminen aiheuttaa lehdistön turhan rehevän kasvun ja kukkia tulee vähän tai kukinta voi jäädä puuttumaan kokonaan.

Kasvinvoi talvettaa viileässä ja valoisassa paikassa. Keväällä valon lisääntyessä helmi-maaliskuussa, kesäkoiso siirretään sisätiloihin mahdollisimman valoisalle paikalle. Tällöin aloitetaan niukka lannoitus ja kastelu.

Etsi