Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kirjoliisukka

Plectranthus forsteri 'Marginatus'

Kirjoliisukka Plectranthus forsteri 'Marginatus'

Kirjoliisukalla on pyöreähköt, valkoreunaiset ja voimakastuoksuiset lehdet. Kaunislehtiset kirjoliisukat korostavat muita värejä ja pitkäversoisena se sopii monilajisten kesäkukkaistutusten valuvaksi kasviksi. Kukinta on huomaamaton.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

Pituus 50 - 80 cm

Värit:

131

Kukinta-aika:

Loppukesä

Kirjoliisukka Plectranthus forsteri 'Marginatus'

Kasvi on sisäkasvina tutun kynttiläliisukan tai liisankukan, Plectranthus oertendahlii, ulkokasvina käytettävä lähisukulainen. Valkovihreälehtiset ja tuuheakasvuiset liisukat sopivat amppeleihin sekä ruukku- ja laatikkoistutusten reunakasviksi. Se kasvaa 20-30 cm korkeaksi ja versot kasvavat 50-80 cm pitkiksi.

Viihtyy parhaiten puolivarjossa. Se menestyy varjossakin, mutta silloin vihreävalkoinen väritys jää laimeammaksi. Kasvi kestää kohtalaista tuulta ja sadetta, kunhan kasvualusta on läpäisevä. Se on koristeellinen syysviileisiin saakka, mutta ei kestä pakkasta.

Hyvä kasvualusta on ravinteikas ja ilmava, kuten Kekkilä Kesäkukkamulta. Kirjoliisukat istutetaan 30 cm välein.

Kirjoliisukkaa kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kesäkukkaravinteella. Liian pitkiksi kasvaneita versoja voi lyhentää.

Kavia talvetetaan huoneenlämmössä tai hieman viileämmässä, hoitaen viherkasvien tapaan. Ennen sisälle siirtämistä versoja kannattaa typistää ajoissa. Versopistokkaat voi juurruttaa multaan.

Etsi