Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Kirjotähdet

(Haworthiasläktet)

Haworthia

Kirjotähdet Haworthia

Kirjotähdet ovat matalakasvuisia ja sitkeitä liljakasveihin kuuluvia viherkasveja, jotka muistuttavat mehikasveja ja aaloeita. Kirjotähdet ovat helppohoitoisia ja selviävät vähässäkin valossa. Lehdet ovat tiheänä tyviruusukkeena.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet Moniväriset lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kirjotähdet Haworthia

Kirjotähdet ovat matalia tai puolipensastavia viherkasveja. 10-12cm kokoinen taajalehtinen ja tuuhearuusuke koostuu melko pitkistä, turpeista lehdistä, jotka ovat tyvestä leveitä ja kapenevat kohti terävää kärkeä. Lehdet ovat alapinnaltaan kuperia, valkoisten nystyjen tai nystyrivien koristamia ja yläpinnalta sileitä. Kukat ovat vaatimattomia, valkovihreäjuovikkaita, joskus punertavia.

Kirjotähdet viihtyvät parhaiten valoisassa tai puolivaloisassa paikassa, mutta ne eivät kestä paahdetta. Kasvualustaksi sopii esimerkiksi Kekkilä Kaktus-ja mehikasvimulta.

Kirjotähti viihtyy normaalissa huoneenlämmössä. Sitä kastellaan varovasti, multa saa kuivahtaa ennen uutta kastelua. Ruusukkeeseen ei saa kaataa vettä, sillä se mätänee helposti. Kirjotähteä lannoitetaan syyskesällä 1-2 kertaa Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella. Kirjotähti istutetaan uudelleen vasta, kun kasvutila loppuu.

Kirjotähteä voi lisätä sivuversoista. Juurettomien versojen annetaan kuivahtaa pari päivää ennen istutusta, jonka jälkeen ne istutetaan suoraan Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaan. Kasvi juurtuu itsekseen muutamassa viikossa.

Etsi