Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Köynnösparsa

Asparacus falcatus

Köynnösparsa Köynnösparsa

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva köynnösparsa on sukua parsalle. Se on helppohoitoinen, kestävä ja viehättävä viherkasvi, jonka olemus on hieman bambumainen. Se on nopeakasvuinen ja sietää monia olosuhteita. Vanhemmista versoista kehittyy hieman puumaisia, joihin kasvaa myös piikkejä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

50-100 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Köynnösparsa Köynnösparsa

Istuta köynnösparsa Kekkilä Viherkasvimultaan. Köynnösparsa viihtyy hajavalossa ja valoisalla paikalla, mutta selviää yllättävän hyvin varjoisalla paikalla. Huonelämpötila sopii köynnösparsan kasvatukseen, mutta se menestyy erityisesti talviaikaan viileämmässä, kunhan lämpötila on +10 asteen tietämillä. Viileässä kasvattaessa kasteluväliä kannattaa pidentää.

Köynnösparsa viihtyy tavallisessa huoneilmassa eikä kaipaa erityisesti korkeaa ilmankosteutta, mutta nauttii toisinaan suihkuttelusta ja sumuttelusta.

Se menestyy parhaiten melko tasaisella kastelulla, mutta sietää myös hetkellisen kuivuuden, mutta ei saa päästä kokonaan kuivumaan. Kuivuus kellastuttaa kasvustoa. Kastele säännöllisesti, noin kerran viikossa, mutta anna pintamullan kuivahtaa kasteluiden välissä.

Lannoita kasvukaudella keväästä syksyyn noin kerran viikossa tai joka toinen viikko, esimerkiksi Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä luonnonmukaisella Merilevällä. Vähennä lannoitusta talveksi.

Etsi