Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Kultaköynnös ’N’Joy’

(Gullranka)

Epipremnum pinnatum ’N’joy’

Valkovihreälehtinen kultaköynnöslajike ’N’joy’ on ilahduttava vaihtoehto helppohoitoiselle ja monenlaisissa olosuhteissa viihtyvälle kultaköynnökselle. 'N'Joy' on kaunis ja tuo valon tunnelmaa varjoisillakin paikoilla, mutta parhaimmin kasvi menestyy valoisassa hajavalossa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-400 cm

Värit:

Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kultaköynnösta kasvaa luonnonvaraisena Tyynenmeren saarilla ja Aasiassa. Luonnossa kultaköynnös kiipeilee puiden oksilla ja rungoilla ja leviää myös maata peittäen. Se nauttii valoisasta ja hajavalon kasvupaikasta, ja selviää myös varjoisalla paikalla, jossa luonnonvaloa saatavana. Suora paahde voi olla liikaa, mikä voi näkyä lehtiin ilmaantuvina vaurioina. Parhaiten kasvi menestyy valoisassa hajavalossa, jolloin myös lehtien kirjavuus on voimakkainta.

Kultaköynnös on yksi helpoimpia viherkasveja amppeleihin tai seinää pitkin kasvamaan. Kannattaa kuitenkin varoa, jos kultaköynnöksen laittaa seinää pitkin kasvamaan. Se voi tarttua kovasti seinään ja irrottaa kasvia irrottaessa maalipintaa ja tapettia.

Istuta kultaköynnös Kekkilä Viherkasvimultaan. Jos olet ahkera kastelija, voit lisätä veden läpäisykyvyn lisäämiseksi sekaan Ruukkusoraa. Salaojita ruukku huolella, sillä kultaköynnös on arka juurten märkyydelle.

Normaali huoneenlämpö on sopiva kultaköynnökselle, talviajan maltillisesti viileämpi paikka sopii myös, mutta lämpötila ei saisi laskea alle +15 asteen.

Kultaköynnöstä on helppo lisätä pistokkaista. Leikkaa verso ja juurruta vesilasissa tai laita pistokas suoraan kosteaan multaan juurtumaan.

Kastele kultaköynnöstä tasaisesti, tarpeen mukaan keskimäärin kerran viikossa. Pintamullan tulee kuivahtaa kevyesti kasteluiden välissä.

Lannoita Kekkilä Viherkasviravinteella kasvukaudella keväästä syksyyn tai käytä Kekkilä luonnomukaisia Kasviravinnepuikkoja.

Kultaköynnös viihtyy pienessä ruukussa melko pitkään eikä kaipaa jokavuotista mullanvaihtoa. Voit vaihtaa kultaköynnökselle uuden ruukun tai jakaa kasvin, kun juuret ovat täyttäneet vanhan istutusastian.

Etsi