Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Kultapalmu

(Arekapalm)

Dypsis lutescens

Kultapalmu Dypsis lutescens Kekkilä

Kultapalmu on huonekasvina kestävimpiä palmuja. Se on reheväkasvuinen palmu, jonka raikkaan vihreä lehdistö kosteuttaa ja puhdistaa tehokkaasti huoneilmaa. Vuosien saatossa kultapalmu kasvaa suureksi, joten se vaatii paljon tilaa ympärilleen.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-200 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kultapalmu Dypsis lutescens Kekkilä

Madagaskarilta kotoisin olevalla kultapalmulla on keltavihreät lehdet sekä kaareutuvat varret. Laji muodostaa monirunkoisia versoryhmiä. Varret ovat hieman bambumaiset ja nivelikkäät, vasta vanhoihin kasveihin kehittyy selvä runko. Huonekasvina se kasvaa noin 2 metriä korkeaksi. Lehdet puolestaan kasvavat noin 50-100 senttimetrin pituisiksi, ja niitä on yhdessä lehdessä kymmenittäin. Palmu kasvaa vanhemmiten nopeammin.

Viihtyy parhaiten valoisassa tai puolivarjoisassa paikassa, suora auringonvalo ei ole sille hyväksi. Palmu pärjää hyvin normaalissa huoneenlämmössä ympäri vuoden. Nuori kultapalmu istutetaan vuosittain tuoreeseen multaan, edellistä hieman isompaan ruukkuun, mutta vanhemmalla kasvilla ruukun vaihto muutaman vuoden välein riittää. Muiden palmujen tapaan viihtyy hieman pienemmässä ruukussa ja hiekkapitoisessa mullassa. Koska kasvi kuluttaa paljon vettä, sen hoito on helpointa altakasteluruukussa. Mullaksi valitaan Kekkilä Viherkasvimulta.

Kasvin multa pitäisi aina pitää hieman kosteana. Kasvukauden aikana tulisi kastella tasaisesti, talvikaudella mullan pinta saa kuivahtaa hieman, mutta kokonaan multa ei saisi missään vaiheessa kuivua. Palmu haihduttaa suhteellisen paljon vettä, ja sen kosteuttamisesta tuleekin huolehtia eli sumutella usein. Kasvualustan liiallinen kuivuminen ruskettaa lehdyköiden kärjet ja altistaa kasvin tuholaisille. Lannoitetaan ympäri vuoden Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella kahden viikon välein.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.