Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Kymbidi

(Cymbidium)

Cymbidium

Kymbidi Cymbidium Kekkilä

Kymbidi on näyttävä ja kookas orkidealaji, joka on tuttu leikkokukkana, mutta menestyy myös huonekasvina. Kymbidillä on pitkät, tanakat kukkavanat, johon puhkeaa 6-10 kukkaa. Kukat voivat olla vihreitä, keltaisia, vaaleanpunaisia, rusehtavia, ja niissä on usein pilkkuja. Lehdet ovat pitkät ja kapeat

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

60-100 cm

Värit:

Tummanvioletti Ruusunpunainen Limenvihreä Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Läpi vuoden

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kymbidi Cymbidium Kekkilä

Kymbidit ovat vanhimpia viljeltyjä orkideoita. Luonnossa kympidit kasvavat Aasiassa ja Australiassa, jossa ne viihtyvät sekä vuorten juurilla että sademetsissä. Kymbidin vihreät lehdet kasvavat ruohomaisina tuppaina, jotka koostuvat varsimukuloista.  Kymbidin kukat ovat vahamaiset ja ne muodostuvat kahdesta kolmen terälehden kiehkurasta. Kymbideja on sekä pieni- että suurikukkaisia. Huonekasvina kymbidit ovat yleensä 60-100 cm korkeita.

Kymbidi viihtyy valoisassa ja ilmavassa kasvupaikassa, mutta suoraan auringonpaistetta vältetään. Normaali huoneenlämpö on sopiva. Kymbidi viihtyy ulkona ruukussa puolivarjoisessa paikassa, kun hallanvaara on ohi. Kasvia voi pitää ulkona syksyyn asti, jotta se tuottaa uusia nuppuja. Se viihtyy syksyllä ja talvella viileässä, noin 10–12 °C:ssa. Kun kympidin ruukku käy ahtaaksi, se ruukutetaan hieman isompaan ruukkuun ilmavaa ja karkearakenteista Kekkilä Orkideamultaa käyttäen.

Kymbidi on voimakaskasvuinen orkidea, joka kuluttaa paljon vettä ja ravinteita. Multa saa kasteluiden välillä kuivahtaa kevyesti. Se kastellaan kalkittomalla vedellä ja lannoitetaan Kekkilä luonnonmukaisella Orkidearavinteella tai Kekkilä Kasviravinteella joka kastelun yhteydessä keväästä syksyyn.

 

Kasvia voi lisätä jakamalla juurakkoa keväällä tai irrottamalla varsimukula. Taimet istutetaan Kekkilä Orkideamultaan.

Etsi