Hyppää sisältöön
Mullat

Orkideamulta

Kekkilä Orkideamulta 6 L käytössä

Orkideamulta on orkideakaarnasta valmistettu erikoiskasvualusta orkideoille. Se soveltuu useimmille ruukussa kasvatettaville orkideoille sekä muille erittäin ilmavasta kasvualustasta pitäville kasveille.

Erikoiskasvualusta kämmekkäkasveille

Karkea, vettä läpäisevä ja ilmava rakenne

Lannoita kasveja, ei sisällä ravinteita

Tuote on saatavilla myös hyvin varustetuista puutarhamyymälöistä

Säkki

6 L

Kekkilä Orkideamulta 6 L käytössä

Orkideat tarvitsevat hyvin ilmavan ja vettä läpäisevän kasvualustan, sillä luontaisesti ne kasvavat mm. puiden rungoilla ns. epifyyttikasveina. Tämän vuoksi Orkideamullan rakenne on hyvin karkea sillä se on valmistettu puun kaarnasta, orkideakaarnasta. Tässä se eroaa täysin muista sisäkasveille tarkoitetuista multalaaduista, eikä oikeastaan ole multaa. Sekoita kasteluveteen Kekkilä Orkidearavinne luonnonmukaista, ja kastele kasvualusta hyvin tai upota koko ruukku mietoon ravinneliuokseen.

Orkideamulta sopii useimmille orkideoille, kuten perhoskämmeköille (Phalaenopsis), kymbideille (Cymbidium), venuksenkengille (Paphiopedilum), miltonialle (Miltonia) sekä ilmavaa kasvualustaa vaativille kasveille kuten flamingokukalle (Anthurium).

Orkideamulta on erinomainen raaka-aine itse sekoitettaviin kasvualustasekoituksiin.

Tuotteen vastuullisuustekijät

  • Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
  • Pakkaus sisältää kierrätysmuovia.
  • Pakkaus 100% kierrätettävä.

Orkideat on istutettava uudelleen, kun juuret täyttävät ruukun tai kun kasvualusta on maatunut liian hienoksi. Paras ajankohta uudelleen istutukselle on orkidean kukinnan jälkeen kasvin lepokautena. Yleisohjeena kämmekkäkasvien uudelleenistutus tehdään noin parin vuoden välein.

Sekoita kasteluveteen Kekkilä luonnonmukaista Orkidearavinnetta pullossa olevan ohjeen mukaan ja kastele kasvualusta läpikotaisin. Kasteluveden on hyvä olla kalkitonta, esimerkiksi sadevesi soveltuu tähän hyvin.

  • 6 L

    4-8 orkidean istutukseen

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.