Hyppää sisältöön
Mullat

Orkideamulta

Kekkilä Orkideamulta 6 L käytössä

Orkideamulta on orkideakaarnasta valmistettu erikoiskasvualusta orkideoille. Se soveltuu useimmille ruukussa kasvatettaville orkideoille sekä muille erittäin ilmavasta kasvualustasta pitäville kasveille.

Erikoiskasvualusta kämmekkäkasveille

Karkea, vettä läpäisevä ja ilmava rakenne

Lannoita kasveja, ei sisällä ravinteita

Tuote saatavilla myös hyvin varustetuista puutarhamyymälöistä.

Säkki

6 L

Kekkilä Orkideamulta 6 L käytössä

Orkideat tarvitsevat hyvin ilmavan ja vettä läpäisevän kasvualustan, sillä luontaisesti ne kasvavat mm. puiden rungoilla ns. epifyyttikasveina. Tämän vuoksi Orkideamullan rakenne on hyvin karkea sillä se on valmistettu puun kaarnasta, orkideakaarnasta. Tässä se eroaa täysin muista sisäkasveille tarkoitetuista multalaaduista, eikä oikeastaan ole multaa. Se on myös lannoittamaton, minkä vuoksi Kekkilä luonnonmukaista Orkidearavinnetta suositellaan käytettäväksi joka toinen kastelukerta.

Orkideamulta sopii useimmille orkideoille, kuten perhoskämmeköille (Phalaenopsis), kymbideille (Cymbidium), venuksenkengille (Paphiopedilum), miltonialle (Miltonia) sekä ilmavaa kasvualustaa vaativille kasveille kuten flamingokukalle (Anthurium).

Orkideamulta on erinomainen raaka-aine itse sekoitettaviin kasvualustasekoituksiin.

Orkideat on istutettava uudelleen, kun juuret täyttävät ruukun tai kun kasvualusta on maatunut liian hienoksi. Paras ajankohta uudelleen istutukselle on orkidean kukinnan jälkeen kasvin lepokautena. Yleisohjeena kämmekkäkasvien uudelleenistutus tehdään noin parin vuoden välein.

Orkideamultaan ei ole lisätty ravinteita sen rakenteesta johtuen. Kasvin tarvitsemat ravinteet tuleekin antaa kasteluveden mukana. Sekoita kasteluveteen Kekkilä luonnonmukaista Orkidearavinnetta pullossa olevan ohjeen mukaan ja kastele kasvualusta läpikotaisin. Kasteluveden on hyvä olla kalkitonta, esimerkiksi sadevesi soveltuu tähän hyvin.

  • 6 L

    4-8 orkidean istutukseen

Etsi