Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Laikkukirjokanukka

Cornus alba ’Elegantissima’

Laikkukirjokanukka Cornus alba ’Elegantissima’

Keskikorkea, raikkaanvärinen laikkukirjokanukka on koristepensas, jonka oksat ovat ruskeanpunaiset ja suippokärkiset ja lehdet vihreä-valkolaikkuiset. Lehtien kirjavuus säilyy koko kesän niin aurinkoisella kuin varjoisallakin kasvupaikalla.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

150-200 cm

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-IV(V)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Laikkukirjokanukka Cornus alba ’Elegantissima’

Kesäkuussa laikkukirjokanukka kukkii valkoisin kukinnoin, joista kehittyy syksyllä valkoisia tai vaaleansinertäviä myrkyttömiä luumarjoja. Lehtien syysväri on kellertävänpunainen. Lehtien varisemisen jälkeen talvipihaa koristavat ensimmäisen vuoden voimakkaan punaiset versot.

Kasvi sopii yksittäispensaaksi, vapaasti kasvavaksi aidanteeksi ja näkö- ja tuulensuojaksi. Pensas tulee ajan myötä useita metrejä leveäksi ja kasvaa 1,5-2 m korkeaksi. Menestyy vyöhykkeillä I-IV(V).

Menestyy sekä aurinkoisella että varjoisalla kasvupaikalla.Kasvia kannattaakin kokeilla vähävaloisten paikkojen lehtipensaana, sillä se kehittyy sielläkin tuuheaksi ja leveälti valkolaitaisten lehtien vuoksi erottuu hyvin varjossa.

Viihtyy tuoreessa ja kosteassa, runsasravinteisessa kasvualustassa. Sopiva istutusmulta on Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Taimet istutetaan 80-90 cm välein.

Keväisin laikkukirjokanukka kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Vanhoja oksia voi poistaa säännöllisesti. Pensaan voi myös nuorentaa alasleikkauksella. Leikkaukset tehdään keväällä ennen lehtien puhkeamista.

Kanukoita voi lisätä puutuneista pistokkaista tai taivukkaista.

Valkovihreälehtiset oksat ovat kauniita leikkovihreitä esimerkiksi valkoisten kukkien rinnalla.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.