Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Mehiruusuke

(Echeveriasläktet)

Echeveria

Mehiruusuke Echeveria Mehiruusuke Echeveria, läheltä

Mehiruusukkeet ovat mehikasveja, joilla on kauniinväriset, ruusukkeiksi kerääntyneet lehdet. Mehiruusukkeissa on paljon lajikkeita ja vaihtoehtoja. Ne sopivat huonekasveiksi ja aurinkoisten paikkojen kausiulkoistutuksiin.

Värit:

Tummanvioletit lehdet Vaaleanvihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Mehiruusuke Echeveria Mehiruusuke Echeveria, läheltä

Echeveria- suvussa, joka kuuluu maksaruohokasveihin, on yli 100 lajia. Mehiruusukkeet kukkivat jo aikaisin keväällä maaliskuussa ja kukat voivat olla keltaisia, punaisia tai jollain lajilla myös valkoisia. Myynnissä olevien mehiruusukkeiden koko vaihtelee halkaisijaltaan 5-30 cm. Kasvit ovat leveyteen nähden matalahkoja.

Mehiruusukkeet sopivat yksittäisiksi huonekasveiksi tai muutaman ruukun ryhmiin. Erimuotoisilla ja -värisillä mehiruusukkeilla saa helppohoitoisen ja mielenkiintoisen huonekasviryhmän. Mehiruusukkeet sopivat laakeisiin astioihin tehtyihin sisä- sekä ulkoistutuksiin Koristekiviin yhdisteltynä. Aurinkoisilla terasseilla ja parvekkeilla Koristekivin katetut mehiruusuke-istutukset pärjäävät vähällä hoidolla ja pysyvät tyylikkäinä koko kesän. Syysistutuksissa viileääkin kestävät mehiruusukkeen puna- ja harmaalehtiset muodot sointuvat kauniisti yhteen esim. kanervien, hopealankojen ja lankaköynnösten kanssa. Ennen pakkasia mehiruusukkeet siirretään sisäkasveiksi.

Mehiruusukkeet viihtyvät valoisilla eteläikkunoilla. Kesällä mehikasvit viihtyvät ulkona auringossa ja talvella paras on viileä ja valoisa paikka. Lämpötila voi talvella olla jopa alle 10 asteen. Mehikasvit tarvitsevat hiekkapitoisen mullan. Sopiva multa on Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimulta. Kasvit juuret ovat pienet, joten ohut multakerros riittää hyvin.

Mehikasvi pärjää vähällä kastelulla. Kasteluvettä ei pitäisi koskaan kaataa ruusukkeen päälle, sillä se mädäntyy helposti. Kastelun voi tehdä aluslautasen tai suojaruukun kautta. Liika kastelu vaurioittaa myös mehikasvin juuristoa.

Kasteluveteen sekoitetaan annos Kekkilä Kasviravinnetta tai Kekkilä Viherkasviravinnetta noin joka neljännellä kastelukerralla kasvukauden aikana.

Talveksi kastelua vähennetään entisestään. Mehiruusukkeet viihtyvät pienessä ruukussa kokoonsa nähden. Kun ruukku käy pieneksi, mehiruusukkeet istutetaan uudelleen keväisin käyttäen Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaa.

Etsi