Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Morsionruusu

(Ros Pimpinellros 'Juhannusmorsian')

Rosa Pimpinellifolia-ryhmä 'Juhannusmorsian'

Morsionruusu Rosa 'Juhannusmorsian'

Morsionruusu on kestävä ja runsaasti vaaleanpunaisin kukin kukkiva pensasruusu. Koristepensaan versot ja lehdet ovat juhannusruusun kaltaiset. Nuppuisena kukka on hennon punavioletti, avoimena punertava ja se haalistuu valkoiseksi kukinnan lopussa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

150-200 cm

Värit:

Ruusunpunainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-VII

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Morsionruusu Rosa 'Juhannusmorsian'

Morsionruusu on pysty- ja kapeahkokasvuinen tuuhea pensas. Se kasvaa 150-200 cm korkeaksi ja 200-250 cm leveäksi. Se  on hidaskasvuinen, mutta kasvaessaan tekee paljon juurivesoja.

Morsionruusu kukkii kesäkuun lopulla hennon vaaleanpunaisin, vanhetessaan haalistuvin 5-6 cm levyisin puolikerrannaisin kukin. Kukinta kestää pari viikkoa. Kukkien tuoksu on raikas ja kohtalaisen voimakas. Purppuran-ruskeanpunaisia kiulukoita kypsyy runsaasti.

Lehdet ovat syysväriltään violettisävyiset tai kullanruskeat. Se on valittu kestäviin FinE-kasveihin. Ruusu sopii ryhmiin ja aidanteisiin. Se menestyy Pohjois-Suomessakin, kasvuvyöhykkeillä I-VII.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Auringossa ruusut kukkivat runsaimmin. Kasvualusta saa olla ravinteikas ja tuore, mutta morsionruusu pärjää kohtalaisen kuivallakin paikalla. Morsionruusu istutetaan Kekkilä Perenna- ja ruusumultaan. Istutusväli on 90 cm.

 

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Heinäkuun alussa annetaan hoitolannoitus Kekkilä Ruusulannoitteella.

Pensasta uudistetaan leikkaamalla kuivia ja vanhimpia oksia keväällä. Kasvi kukkii edellisvuoden versoilla.

Etsi