Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Mustilanhortensia

(Vipphortensia ’Mustila’)

Hydrangea panicula ’Mustila’

Mustilanhortensia on pyöreähkö ja kaunismuotoinen pensas. kukkii elokuussa runsaasti kermanvalkoisin, siroin pitsimäisin kukinnoin. Pensas on kestävä, terve, kotimaista kantaa oleva FinE-kasvi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

200 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Kasvuvyöhyke:

I-V

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Sen versot ovat nuorena tummanpunaisia, vanhemmiten ruskeita. Myöhään puhkeavat lehdet ovat soikeat, pitkähköt ja hammaslaitaiset. Vanhemmiten pensaasta tulee noin 2 metriä korkea ja leveä, säännöllisesti haarautuva pensas. Se sopii yksittäispensaaksi, ryhmiin tai aidanteeksi. Menestyy kasvuvyöhykkeillä I-V.

Kukinta alkaa heinä-elokuun vaihteessa. Kermanvalkoinen siro kukinto on noin 15cm korkea ja pysty. Kukista suurin osa on kaksineuvoisia, pieniä ja tähtimäisiä. Suuria, neliterälehtisiä neuvottomia kukkia on vain muutamia. Kukinnot punertuvat vähitellen ja ne säilyvät pitkään pensaissa. Lehtien syysväritys on keltainen tai oranssinkeltainen.

Viihtyy sekä auringossa että varjossa. Pensas kukkii runsaasti varjoisessakin, mutta siimeksessä kukina on myöhäisempää kuin auringossa.

Pensas kasvaa tuoreessa runsasravinteisessa, hyvin vettä läpäisevässä ja happamassa maassa. Oikea multa sen istutukseen on Kekkilä Havu- ja rodomulta. Sopiva taimiväli on 90cm.

Keväisin lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella, mutta sitä ei kalkita, jotta maa pysyy happamana. Kukkii runsaasti ja pysyy kaunismuotoisena ilman vuosittaista leikkamista. Vanhasta pensaasta voi tarvittaessa poistaa vioittuneita ja kuivuneita oksia.

Syksyllä lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, se auttaa kasvia talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Etsi