Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Muulinkorva

Syngonium podophyllum

Muulinkorva Muulinkorva huonekasvi Muulinkorva Syngonium podophyllum

Jos kaipaat helppohoitoista, trooppista viherkasvia, kokeile muulinkorvaa eli muulinkultakorvaa. Nopeakasvuinen muulinkorva on kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikan alueelta, jossa se kasvaa trooppisten metsien aluskasvina. Muulinkorvia on jalostettu lisäksi kirjaviksi ja värikkäiksi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40 cm

Värit:

Limenvihreä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Muulinkorva Muulinkorva huonekasvi Muulinkorva Syngonium podophyllum

Muulinkorva on sopeutuvainen kasvi ja menestyy hyvin tavallisessa huoneenlämmössä. Valitse muulinkorvalle hajavalon kasvupaikka, jossa valo voi siivilöityä kevyesti verhojen lomasta. Vältä paahteista ikkunaa ja varjon kasvupaikkaa. Varjossa kasvusta kehittyy honteloa. Istuta Kukkamultaan tai Viherkasvimultaan.

Kastele reilusti kerralla, ja anna pintamullan kevyesti kuivahtaa parin sentin syvyydeltä ennen seuraavaa kastelua. Multa on kuitenkin hyvä pitää vähän kosteahkona. Lisävalo syksyllä ja talvella auttaa tiiviiseen kasvuun ja hyvinvointiin.

Lannoita Viherkasviravinteella säännöllisesti keväästä syksyyn, jotta kasvu on napakkaa ja tiivistä. Jos kasvista kehittyy hontelo ja harva, leikkaa versot lyhyiksi ja hyödynnä ne uusina pistokkaina. Leikkaus saa taimen haaroittumaan ja kasvamaan tiivistä kasvua. Ruukuta muulinkorva vuosittain uusiksi.

 

Etsi