Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Naavatillandsia

Tillandsia usneoides

Naavatillandsia Naavatillandsia

Naavatillandsia on kuin kotoista naavaamme muistuttava ilmakasvi. Se kasvattaa pitkiä versoja, jotka riippuvat löyhästi toisistaan. Päällyskasvina kasvavan kasvin kasvusto roikkuu puiden oksilta.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-100 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Naavatillandsia Naavatillandsia

Naavatillandsia kasvaa luonnonvaraisena Etelä-Amerikan, Väli-Amerikan ja USA:n eteläosissa trooppisissa ja subtrooppisissa metsissä. Luonnonvaraisissa olosuhteissa se kasvaa kosteassa ilmanalassa, trooppisten ja subtrooppisten metsien päällyskasvina. Se ottaa tarvitsemansa ilmankosteuden ilmasta. Naavatillandsia saa luonnossa lempeää hajavaloa, mutta sietää myös suoraa valoa, kunhan ilmankosteus on riittävä.

Kotiolosuhteissa naavatillandsia ei ole helpoin kasvikumppani. Oiva paikka sille on terraarioissa, muiden viherkasvien joukossa hajavalon paikassa tai ikkunallisessa kylpyhuoneessa, jossa ilmakasvi saa ilahduttavasti kosteutta. Naavatillandsialla on kaunis verhomainen kasvutapa, mutta älä sijoita suoraan valoon ikkunalle. Kotiolosuhteissa hajavalo on lempeämpi.

Naavatillandsia nauttii sumuttelusta ja kosteista olosuhteista. Sitä kannattaa kotiolosuhteissa sumutella päivän parin välein. Uppokastelukin on sopiva kastelumenetelmä, kunhan kasvi kuivataan ilmavasti, eli pöyhi keskiosasta, jotta kasvi kuivuu kauttaaltaan eikä sisäosat jää tiiviiksi. Kasvia voi sumuttaa tai uppokastella vedessä, johon on lisätty hieman Kekkilä Orkidearavinnetta. Lannoitus ylläpitää elinvoimaa. Kasvi voi kukkia, ja kukat ovat pienet, vaatimattomat ja vaaleankeltaiset.

Ilmakasveja ei istuteta multaan.

Etsi