Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Pallohortensia ’Pink Annabelle’

Hydrangea arborescens

Pallohortensia ’Pink Annabelle’ ilahduttaa punaisen ystäviä pyörein vaaleanpunaisin kukin. Pallohortensia ’Pink Annabelle’ ilahduttaa punaisen ystäviä vaaleanpunaisin kukin.

Pallohortensia ’Pink Annabelle’ ilahduttaa punaisen ystäviä vaaleanpunaisin kukin. Kukat ja versot ovat pystykasvuiset eikä tämä pallohortensia lamoa kukkien painosta. Kukinta-aika ajoittuu loppukesään, heinäkuulta ja jatkuu pitkälle syksyyn.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100 cm

Värit:

Ruusunpunainen

Kukinta-aika:

Loppukesä, Syksy

Kasvuvyöhyke:

I-II (III)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pallohortensia ’Pink Annabelle’ ilahduttaa punaisen ystäviä pyörein vaaleanpunaisin kukin. Pallohortensia ’Pink Annabelle’ ilahduttaa punaisen ystäviä vaaleanpunaisin kukin.

Istuta pallohortensia happamaan, ravinteikkaaseen, vettä läpäisevään, humuspitoiseen ja kuohkeaan multaan. Käytä Kekkilän Havu- ja rodomultaa tai Hortensiamultaa. Pensas sopii yhdistettäväksi muiden happaman maan kasvien kanssa samaan istutusalueeseen tai yksittäiskasviksi. Puolivarjossa kukinnasta saa nauttia pitkään. Auringossa kukinta on runsasta, kunhan pallohortensia ei vain pääse kuivahtamaan liiaksi. Paahteessa kukat nuupahtavat helposti. Jos kasvi istutetaan aurinkoon, on syytä kiinnittää huomiota paksuun ja vettä sitovaan multakerrokseen.

Pallohortensiat ovat kiitollisia kukkijoita, kun niiden ravinteista ja kosteustilanteesta pitää huolta. Pensas sopii yksittäispensaaksi, mutta myös alppiruusujen, atsaleoiden ja havujen kanssa samaan istutusalueeseen. Kompakti, tiivis ja matala pensas sopii pieneenkin pihaan.

Kastele tarpeen mukaan ja tasaisesti ja lannoita säännöllisesti. Muiden hortensioiden tapaan myös pallohortensiat ovat ravinteiden kuin vedenkin suhteen varsinaisia syöppöjä ja juoppoja eli ne tarvitsevat paljon ravinteita ja kosteutta. Pallohortensiat kukkivat saman vuoden versoilla, joten edellisvuoden kasvuston voi leikata alas keväällä. Leikkaaminen saa kehittyvistä versoista tukevia ja kukista suuria, jos ravinne ja vesimäärä on kasvukaudella kohdillaan.

Kukkineiden kukintojen poistaminen saa hortensiaa muodostamaan uusia kukintoja.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.