Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Pelargoni, luonnonlaji Pelargonium tetragonum

Pelargonium tetragonum

Pelargonin lehtiä luonnonlaji Pelargonium tetragonum Pelargonium tetragonum -pelargonin kuviollinen lehti

Pelargonium tetragonum on kuiviin olosuhteisiin sopeutunut luonnonlaji Etelä-Afrikasta. Sen varret voivat nousta tukea vasten jopa kahteen metriin. Tämä erikoinen pelargoni houkuttelee pelargonikeräilijää persoonallisella olemuksellaan ja kestävyydellään.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30 - 200 cm

Värit:

Ruusunpunainen Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pelargonin lehtiä luonnonlaji Pelargonium tetragonum Pelargonium tetragonum -pelargonin kuviollinen lehti

Tetragonum-pelargoni kasvaa luonnonvaraisena Etelä-Afrikassa, jossa se leviää maanpeitekasvina kuivilla, vettä läpäisevillä mailla. Jos kasvi pääsee tukeutumaan esimerkiksi puihin, voivat sen varret nousta tukea vasten jopa kahteen metriin. Pelargonium tetragonum sopii myös ruukkukasvatukseen.

Tämä pelargoni kasvaa luonnossa hiekkapitoisilla, kuivilla ja vähäravinteisilla alueilla, joten istuta se hiekkapitoiseen multaan, esimerkiksi Kaktus- ja mehikasvimultaan tai Puutarhamultaan. Salaojita ruukku myös Ruukkusoralla.

Tetragonum-pelargonilla on mehikasvimaiset varret, joihin se kykenee varastoimaan vettä. Lehdet muistuttavat pienikokoisina muodoltaan vyöhykepelargonin lehtiä. Valo värittää lehden vyöhykettä tummemmaksi.

Sijoita ruukku puutarhassa aurinkoiselle paikalle. Sisällä talvetettaessa lisävalo auttaa selviytymään talvesta.

Kastele maltillisesti, sillä Pelargonium tetragonum menestyy hyvin kuivassa ja karussa maassa. Anna mullan kuivua kasteluiden välissä. Tämä pelargoni on sopeutunut vähäravinteiseen kasvualustaan, joten lannoita harvakseltaan.

Etsi