Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Pikkuposliinikukka

Hoya bella

Pikkuposliinikukka Pikkuposliinikukka Pikkuposliinikukka

Pikkuposliinikukka Hoya bella on kaunis, siro- ja suippolehtinen posliinikukka, joka sopii monenlaiseen miljööseen. Pienten suippojen lehtien täyttämät versot laskeutuvat kauniisti alaspäin, joten tämä posliinikukka on oiva valinta valoisan paikan amppeliin tai laskeutumaan hyllyltä alaspäin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

50-100 cm

Värit:

Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pikkuposliinikukka Pikkuposliinikukka Pikkuposliinikukka

Pikkuposliinikukka on kotoisin Aasian, Australian ja Tyynen meren alueelta. Posliinikukat viihtyvät valoisalla hajavalon paikalla. Hieman varjoisammassakin paikassa ne voivat selvitä, mutta kukkivat heikosti ja kasvu hidasta. Paahteessa pikkuposliinikukka voi kuivua ja saada vioituksia.

Kasvualustaksi soveltuu Kekkilä Kukkamulta tai Kekkilä Viherkasvimulta.

Posliinikukat ovat vähään tyytyviä, kestäviä ja melko helppohoitoisia viherkasveja. Nuoret taimet käyttävät pari vuotta juurtumiseen, mutta alkavat vauhtiin päästyään kasvattaa pitkää alaspäin laskeutuvaa versoa. Posliinikukat viihtyvät valoisalla hajavalon paikalla. Yleensä posliinikukat kukkivat vanhemmiten, vasta kahden vuoden iässä, mutta pikkuposliinikukka on iloinen yllättäjä. Se on ahkera kukkimaan ja nuoretkin taimet voivat kukkia. Yksittäiset kukat ovat valkoiset, tähtimäiset. Kun kukka aukeaa, yksittäisten valkoisten kukkien keskelle värittyy punainen tähdenmallinen alue. Kukat ovat tuoksuvat.

Kastele pikkuposliinikukkaa noin viikon välein, mullan tulee kevyesti kuivahtaa kasteluiden välillä. Älä kastele liikaa, sillä multa ei saa olla koko ajan märkänä.

Lannoita kasvukaudella Kekkilä Kukkaravinteella, jossa on sopivassa suhteessa ravinteita kasvuun ja kukintaan. Lannoita pikkuposliinikukkaa kasvukaudella kahden viikon välein. Vähennä talviaikaan lannoitusta. Pikkuposliinikukkaa voi kasvattaa tavallisessa huoneenlämmössä, mutta se sietää myös viileämpiä kasvuolosuhteita.

Posliinikukat viihtyvät suhteellisen pienessä ruukussa eivätkä kaipaa vuosittaista uudelleen ruukutusta.

Pikkuposliinikukkaa voi lisätä pistokkaita juurruttamalla. Pistokkaan voi juurruttaa vesilasissa tai maljakossa tai laittaa suoraan juurtumaan kosteaan multaan.

Etsi