Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Sinihärmekaktus

Myrtillocactus geometrizans

Sinihärmekaktus

Sinihärmekaktus on persoonallinen ja olemukseltaan geometrinen kaktus. Sen väri on sinertävänvihreä. Kasvutapa pysty. Sinihärmekaktus voi kukkia vihertävänvalkoisin kukin. Meksikosta kotoisin oleva kaktus kasvaa kuivissa, paahteissa olosuhteissa komeaksi ja pensasmaiseksi.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-30 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Sinihärmekaktus

Sinihärmekaktukset viihtyvät mahdollisimman valoisalla paikalla. Valitse siis kaktuksellesi mielellään valoisa paikka etelä- tai länsi-ikkunalta ja anna niiden nauttia valosta.

Istuta sinihärmekaktus vettä läpäisevään, hiekkapitoiseen multaan. Käytä istutuksessa esimerkiksi Kekkilä Viherkasvisoraa tai Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaa. Voit myös tehdä näistä oman multasekoituksen. Salaojita ruukku ruukkusoralla. Käytä reiällistä ruukkua, josta ylimääräinen kasteluvesi pääsee valumaan pois kasvin juurilta. Huokoisesta punasaviruukusta tai keramiikkaruukusta pääsee ylimääräinen kosteus myös haihtumaan huoneilmaan.

Sinihärmekaktuksen voi siirtää kesäksi ulos ruukkupuutarhaan, mutta anna sille muutama päivä aikaa varjoisalla paikalla sopeutua ulkoilmaan ja runsaaseen valoon. Sisältä ulos viety kasvi voi saada vioituksia äkillisestä suorasta auringonpaisteesta.

Kastele sinihärmekaktusta kesän kasvukaudella kohtuudella. Mullan tulee kuivua kasteluiden välissä. Vähennä kastelua talveksi reilusti. Talviaikana ei haittaa, jos lämpötila laskee huonelämpötilaa matalammaksi, +10 asteeseen. Jos kasvatat viileässä ja valoisassa paikassa talvella, riittää kastelu kerran kuukaudessa. Kasvivalosta on kaktuksille hyötyä talviaikana.

Sinihärmekaktus on sopeutunut kasvamaan niukkaravinteisessa maassa, joten se ei kodin ruukkukasvinakaan tarvitse runsasta lannoitusta. Runsas lannoittaminen kasvattaa kaktusten solukkoa turhaan löyhäksi, joten lannoita kastelun yhteydessä hyvin miedolla Kekkilä Vihrekasviravinteella tai Kekkilä luonnonmukainen Merilevä -liuoksella keväällä, toisen kerran kesällä.

Etsi