Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Sirokesäkynttilä

Gaura lindheimeri

Sirokesäkynttilän Gaura lindheimeri valkoinen kukka Sirokesäkynttilän Gaura lindheimeri kukka Sirokesäkynttilä Gaura lindheimeri vaaleanpunainen kukka

Sirokesäkynttilä eli herrasväenkaura on tyylikäs ja nostalginen kesäkukka, joka tuo keveyttä ja siroa ilmettä kesäkukkaistuksiin. Valkoiset, vaaleanpunaiset tai pinkit, perhosmaiset kukat ovat tertuissa pystyjen versojen päässä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

50 - 100 cm

Värit:

138 131

Kukinta-aika:

Kesä

Sirokesäkynttilän Gaura lindheimeri valkoinen kukka Sirokesäkynttilän Gaura lindheimeri kukka Sirokesäkynttilä Gaura lindheimeri vaaleanpunainen kukka

Sirokesäkynttilä on vanha koristekasvi, joka oli suosittu kartanopuutarhoissa. Tänä päivänä sen voi yhdistää modernisti matalampien kesäkukkien kanssa tuomaan istuksiin ilmavuutta tai vaikkapa koristeheinien kanssa luomaan niittymäistä tunnelmaa.

Kasvi on hyvin haaroittuva kasvi ja sen kasvutapa on tasainen. Kasvi kasvaa 50-60cm korkeaksi. Vihreät lehdet ovat pienehköt ja kapeat, ohuet kukkavanat nousevat keveänä niiden päälle. Kukkii jatkuvana keskikesästä pakkasiin saakka tähtimäisin tai perhosmaisin 2-3cm kokoisin kukin.

Viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Sirokesäkynttilä kestää kohtalaista tuulta ja sadetta. Mullaksi sopii ilmava ja runsasravinteinen Kekkilä Kesäkukkamulta. Taimet istutetaan 20-30cm välein.

Vaivaton kesäkukka. Sitä kastellaan ja lannoitetaan Kekkilä Kesäkukkaravinteella säännöllisesti. Se sietää ajoittaista kuivahtamista.

Kuihtuneiden kukkien poistaminen edesauttaa kukinnan jatkumista.

Kasvin voi talvettaa viileässä sisätilassa. Se saattaa talvehtia erityisen suotuisilla paikoilla leutoina talvina.

Etsi